970

Ribić, iznerviran pitanjima novinara, priznao da ima plaću kao državni tajnik. Što znači od 15 do 18 tisuća kuna

Nakon upornih inzistiranja novinara, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić danas je otkrio koliku ima plaću. “Do 44. godine sam imao plaću asistenta, a tada su tijela sindikata odlučila da ta plaća bude u visini plaće državnog tajnika”, rekao je Ribić, prenosi N1, navodeći kako državni tajnici imaju plaću koja se kreće od između 15.000 i 18.000 kuna.

Index, pak, piše kako je odgovoru prethodila prepirka s novinarima koji su inzistirali da im Ribić otkrije kolika mu je plaća. Tako Ribić prvo nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje zašto su plaće sindikalista tajne da bi potom kazao kako cijela Hrvatska zna kolika mu je plaća. No, novinari nisu odustajali.

PLAĆA VEĆA OD PREMIJEROVE?

Pitali su ga je li mu plaća veća od premijerove, koja iznosi 21.500 kuna, na što je Ribić kazao da premijer može pričati što god želi i odgovorio protupitanjem: “Zašto se sada otvara pitanje moje plaće? Imate li još pitanja? Uvijek je tako. Mediji prvo podržavaju štrajk, onda dođu urednici pa kažu sad ćemo drugačije. Pa pogledajte analize koje se dižu po medijima. Kako su plaće nastavnika prevelike. Hvala što ste nas podržavali dosad”, rekao je. Na još jedno pitanje o tome ima li plaću veću od premijera odgovorio: “Trebam li sada biti drzak ili ne? Bit ću drzak.”

Potom je zaključio kako mediji nastoje stvoriti svađu između članstva i čelnika stranaka ustvrdivši: “Moji članovi znaju koja je moja plaća. Plaća je određena. Do 44. godine sam imao plaću asistenta, a onda su tijela sindikata odlučila da ona treba biti u visini plaće državnog tajnika”.