970

Višedecenijski direktor Niš ekspresa postao vlasnik Niš ekspresa

Direktor Niš ekspresa, Zoran Jovanović, vlasnik je 98 odsto akcija tog preduzeća na čijem čelu je već više decenija, objavile su Južne vesti. Firma Gojko Bokić d.o.o, čiji je Jovanović stoprocentni vlasnik, kupila je za nešto više od 3 miliona evra akcije od Delta real estate Miroslava Miškovića, sa kojom su do sada delili vlasništvo nad niškim auto-prevoznikom. Jovanović je do sada posedovao 49 odsto akcija Niš ekspresa.

Prema podacima sa sajta Beogradske berze, Jovanovićeva firma kupila je od Miškovićeve Delte 243.345 akcija po ceni od 1.537 dinara, što iznosi preko 370 miliona dinara, objavile su Južne vesti.

Firma Gojko Bokić d.o.o, koja se zvanično bavi plastikom, sada ima 97,85 odsto akcija sa pravom glasa, pokazuju podaci sa Beogradske berze. I u Centralnom registru hartija od vrednosti upisano je vlasništvo nad gotovo svim akcijama Niš ekspresa.

Inače, firma Gojko Bokić d.o.o ima mršave finansijske izveštaje - poslovni prihodi 0 dinara prošle godine, neto gubitak od 641.000 dinara u 2018, a 1.727.000 dinara u 2017.

Kada je Mišković u pitanju, on izlazi iz Niš ekspresa, međutim poslovno ne napušta Niš. Miškovićeva Delta planira gradnju tržnog centra na zemljištu nekadašnje garaže Niš ekspresa na Bulevaru Nemanjića. To zemljište su dobili kada su kupili Niš ekspres 2008. godine.