970

U Zadru pretukli američke crne gej vojnike

U subotu navečer u Zadru pretučena su dvojica tamnoputih američkih vojnika.

Jedan od njih opisao je u videu koji je objavio na svom Instagram profilu što se dogodilo. Prvo je poručio svima da ne stigne odgovarati na poruke, ali neka znaju da je dobro.

"Vidim da mnogi žele saznati što se točno dogodilo. Primam jako puno poruka, pokušat ću na sve njih odgovoriti. Ukratko, jučer navečer su mene i mog prijatelja zaskočila desetorica Hrvata i skoro smo pritom izgubili živote. U jednom trenutku me jedan muškarac držao, a trojica udarala. Tada mi se sve zacrnilo. Izgubio sam svijest.

Jedna djevojka koju smo tamo upoznali koja je nevjerojatna, voljet ću je do kraja života, ona je sada moj anđeo; ona i njena prijateljica su nas odvezle u bolnicu. U bolnici su nas odmah poslali na rendgen, nisu nam prije toga opipali puls ili slično, nije ih bilo briga", tvrdi Amerikanac.

Radi se o tamnoputim gej mladićima koji su se zabavljali u zadarskom noćnom klubu Opera, a koji su, prema navodima Zadarskog.hr, otvoreno pokazivali da su homoseksualci.

Na odmor u Zadar došli su, kako javlja Antena Zadar, iz Virginije i Georgije, a pripadnici su američkih zračnih snaga. Kako se čini, skupina ih na napala i pretukla nakon što su twerkali na plesnom podiju.

Jedan od napadnutih objavio je na svom profilu video za koji kaže da je prethodio napadu.

Napad je za policiju samo prekršaj. Zasad

Iz zadarske policije kažu kako je događaj okvalificiran kao prekršaj.

"U noći sa subote na nedjelju oko 3.20 zaprimljena je dojava da je u jednom ugostiteljskom objektu na Obali kralja Tomislava došlo do naguravanja između više osoba. Po dolasku, policijski službenici zatekli su dva američka državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su imali ozljede te su prevezeni u bolnicu. Mladiću od 24 godine konstatirane su lakše tjelesne ozljede, a 25-godišnjak je dobio liječničku pomoć. Izvidi su u tijeku", rekla je Indexu glasnogovornica zadarske policije.

Pitali smo policiju zašto nisu jutros u priopćenju izvijestili o tome. "S obzirom da je događaj u radu, izvidi su u tijeku, nismo konkretno izvijestili o tom slučaju", rekla nam je glasnogovornica. Zanimalo nas je i zašto je u pitanju samo prekršaj. "Zasad je tako. Izvidi traju. Kad budemo imali nešto više konkretno, izvijestit ćemo javnost", dodala je glasnogovornica.

Suvlasnik kluba: "Užasno mi je žao, nisam bio u klubu"

Za komentar smo nazvali i direktora tvrtke koja vodi klub Opera Pjerina Bebića, inače bivšeg gradonačelnika Hvara. Ispričao nam je kako su Amerikanci i večer prije napada bili u klubu Opera te da nije bilo nikakvih problema. No u subotu je skupina mladića u dobi od 19, 20 godina napala Amerikance koji su bili u društvu s dvije djevojke.

"Drugu večer došlo je do sukoba između gostiju unutar kluba i naše osoblje je promptno reagiralo da ne dođe do većeg incidenta", rekao nam je Bebić te je dodao kako su odmah pozvali policiju koja je uzela izjave od svjedoka.

"Policiju smo pozvali da se ne bi dogodio veći problem", ispričao nam je Bebić koji nekoliko puta tijekom razgovora rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo.

"Užasno mi je žao i osuđujem bilo koji napad", rekao je još Bebić Indexu te je dodao kako on nije bio u subotu u klubu.

Vojnici odletjeli za Frankfurt

Dvojica vojnika su u nedjelju navečer preko društvenih mreža objavili da su iz Zadra odletjeli prema Frankfurtu. 

“Hvala svima koji su nam dali podršku. Napokon smo se vratili kući!”, poručili su vojnici nakon napada u Zadru.