970

Škaro izašao na slobodu

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro, osumnjičen za silovanje i spolno uznemiravanje, izašao je prije dva dana na slobodu.

Škaro je iz istražnog zatvora pušten nakon što su ispitani svi svjedoci, a novinarima koji su ga čekali ispred Remetinca nije davao izjave.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog tužiteljstva i pustila Damira Škaru iz istražnog zatvora. On je osumnjičen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

"Više nema opasnosti od njegovog utjecaja na svjedoke"

"Nakon što su ispitani svi svjedoci, tužiteljstvo je podnijelo zahtjev za Škarinim puštanjem iz istražnog zatvora jer više nema opasnosti od njegovog utjecaja na svjedoke'', potvrdio je ranije Hini glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko. Dodao je da je Sud o odluci već obavijestio istražni zatvor u Remetincu.

Velikogorički Županijski sud je 3. listopada produljio Škari istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Tada kao pritvorski razlog više nije bila navedena opasnost od ponavljanja djela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika Autokluba Siget, gdje je žrtva zaposlena.

Škari je prije toga pritvor određen u rujnu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke. On je u međuvremenu podnio žalbe na odluku o istražnom zatvoru i na samu istragu, no sudsko vijeće je te žalbe odbilo.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.