970

RAŠA KARAPANDŽA, profesor Univerziteta iz Vizbadena: Siniša Mali prepisao bar trećinu doktorata

Piše: Raša Karapandža, tekst za nedeljnik ''NIN''

Sve i da nisam univerzitetski profesor već vođa meksičkog kartela ili, ne daj bože, bivši ministar informisanja u vladi Slobodana Miloševića, za vreme čije vladavine su streljali novinare - da li bi to na bilo koji način umanjilo krađu ministra Siniše Malog

Pre više meseci napisao sam tekst za nedeljnik NIN u kome sam naivno poredio Nemačku i Srbiju. U tom tekstu poredio sam slučaj plagiranog doktorata nemačkog ministra odbrane Cu Gutenberga, kome je doktorat oduzet za samo 12 dana, ministar je podneo ostavku 20 dana od izbijanja afere, a nakon 21 dan javni tužilac je pokrenuo postupak protiv ministra.

Pet i po godina nakon što sam objavio prvu analizu doktorata Siniše Malog jedine posledice koje vidimo su pretnje koje svakodnevno dobijam, zahtev za moj otkaz upućen univerzitetu u Nemačkoj, gde radim, a čije pisanje je sponzorisala vlada Ane Brnabić; jeziva kampanja laži i neistina svih medija pod kontrolom države koja ima za cilj da se ja diskreditujem, a da se glasačima u Srbiji objasni kako krađa doktorata nije tako strašna stvar i da za poziciju ministra doktorat uopšte nije potreban.

Sve i da nisam univerzitetski profesor već vođa meksičkog kartela ili, ne daj bože bivši ministar informisanja u vladi Slobodana Miloševića, za vreme čije vladavine su streljali novinare - da li bi to na bilo koji način umanjilo krađu ministra Malog? Da li tih 70 i više stranica koje je ministar Siniša Mali od reči do reči prepisao u svom doktoratu nakon ove medijske kampanje prepune laži, treba da znači da one više nisu prepisane?

Opširnije u štampanom izdanju NIN-a od 10. 10. 2019.