970

Puljani u majicama "HDZ lopovi" umalo uhićeni, evo objašnjenja policije

Policija je u Puli na prosvjedu "Pravda za djevojčice" organiziranom zbog slučaja grupnog silovanja djevojčice u Zadru umalo je uhitila dvojicu muškaraca koji su nosili majice s natpisom "HDZ lopovi. Lopine!", javljaju lokalni mediji. 

Glas Istre je objavio snimku razgovora dvojice muškaraca s policijom koja je, kako se vidi na snimci, zapisivala njihove podatke. Na snimci jedan od muškaraca policiji govori da mu nije jasno zašto ih zapisuju jer nisu ništa napravili.

Policajce su, u znak potpore mladićima, okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama sustava, a neki su primijetili da policajci na košuljama nemaju službene značke.

Policajci su željeli dvojac privesti u postaju zbog kako su rekli "zbog utvrđivanja identiteta", jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu. Potom je policijska službenica pred okupljenim građanima i novinarima kazala da neće biti potrebe za odvođenjem mladića u postaju ukoliko skinu sporne majice. U konačnici mladići majice nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja.

Oglasila se policija

U popodnevnim satima o svemu se oglasila policija.

"Policijski službenici su danas oko 11.20 sati, prije početka prosvjeda na Trgu Portarata u Puli, pristupili dvojici muškaraca u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja. 

Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti. Dolaskom druge ophodnje, utvrđen je identitet osoba, i to na način da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time policijsko postupanje završilo", stoji u priopćenju policije.