970

Privedeno nekoliko ljudi, Parking servis odneo više vozila CarGo

Nekoliko ljudi je privedeno pre tri dana, uključujući i advokata Udruženja CarGo, nakon što su pokušali da zaustave, kako kažu, nelegalno oduzimanje automobila na Novom Beogradu članu tog udruženja. Stotine članova tog udruženja i građani blokirali su Bulevar Mihajla Pupina, a nešto pre 23.30 direktor CarGo Vuk Guberinić ih je pozvao da se "dostojanstveno povuku". Parking servis odneo je više vozila.

"Povlačimo se u miru, nećemo praviti nikakve skandale, oni su svesni da moraju da ispunjavaju naređenja, a mi ćemo ih goniti pravno,  do Strazbura", poručio je Guberinić.

Okupljeni su se razišli nešto pre ponoći, a nekoliko vozila Parking servisa odnelo je automobile.

Članovi CarGo kažu da su automobili njihova lična imovina i da su došli sa svih strana kad su saznali da je komunalna policija odlučila da uzme vozilo jednom članu. Nekoliko njih je leglo pod točkove vozila Parking servisa, pokušavajući na taj način da onemogući da vozilo bude "odneto".

Iz CarGo za N1 kažu da oni nisu tražili sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kao taksisti, već da žele dijalog, na koji pozivaju već četiri godine, ali da ih niko ne zove.

Na lokaciji se nalazilo više od 20 policijskih jedinica, a napravljen je i kordon jer je blizu SIV. Saobraćaj je u potpunosti bio blokiran u Bulevaru Mihajla Pupina, od istočnog krila SIV-a do Ušća. Kako javlja reporterka N1, saobraćaj je u tom delu pušten oko ponoći.

Na licu mesta je bila i Hitna pomoć jer je pozlilo vlasniku automobila po koji je Parking servis došao, a zbog čega su se i ostali članovi CarGo okupili u ponedeljak uveče.

CarGo: Oduzimanje bez rešenja

Pokušaj oduzimanja vozila članu Udruženja CarGo je bez rešenja inspektora, bez zapisnika o oduzimanju, saobraćajni inspektor nije na terenu, te ovaj čin predstavlja protivzakonito oduzimanje vozila, navedeno je ranije u saopštenju.

"Saobraćajna inspekcija je propustila interventnoj brigadi da radi njihov posao, što je direktno kršenje zakona i Ustava ove zemlje", izjavio je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić.

Iz CarGo-a tvrde da je na Novi Beograd došlo više od 500 ljudi.

"Beograd večeras liči na Medeljin. Ovo je sramota. Stigla je i marica, valjda pripremljeni da hapse ljude iz CarGo-a", rekao je Vučić iz CarGo-a.

On je dodao da Beograd izgleda kao da je u toku hapšenje narko-bosova, a da se, kako je naveo, umesto očekivane akcije borbe protiv kriminala policija se obračunava sa građanima.