970

Obradović: Vučić i Vulin su znali šta se događa u Krušiku

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović izjavio je da sa sigurnošću zna da je o sumnjivom poslovanju vojne fabrike "Krušik" iz Valjeva, i pre medijskih objava bilo anonimno obavešteno Ministarstvo odbrane i predsednik Srbije Aleksandar Vučić od strane sindikata, ali da nije bilo reakcija.

"Umesto toga, on (Vučić) priča bajke o uspešnom poslovanju firme u kojoj radim. Stvarnost je potpuno drugačija. Krušik posluje sa gubitkom, a radnici su uplašeni i ucenjeni", kazao je Obradović u intervjuu za list Danas.

Obradović je rekao da oko 2.000 radnika u Krušiku radi na određeno, a da je najveći broj njih zaposlen po "stranačkom ključu" i da predstavljaju "glasački potencijal za predstojeće izbore".

"Zaposleni imaju redovnu platu i to im je najvažije. Ti ljudi su mahom zaposleni poslednjih godina, ali mi je žao starijih kolega koji su čitav radni vek proveli u Krušiku. Oni znaju šta se dešava, ali ćute ili šapuću po hodnicima", istakao je Obradović.

Kako je rekao, ima detalja koje nije stigao da kaže ni svom advokatu, te da će mediji imati puno materijala za pisanje.

Obradović je kazao da je laž da je odavao vojne tajne jer "u Krušiku nema vojnih tajni, ta oznaka je skinuta".

"Sve sam radio zbog Krušika i nikakav novac nisam uzeo, niti sam bilo kada radio za neke političare", istakao je Obradović.