970

Bandić o Divjak: "Šta misli da smo pijani, drogirani, napušeni, na bijelom?"

Bandić je u ponedjeljak držao press konferenciju na kojoj se žalio da porezna reforma pada na teret gradova i tražio je sastanak s Plenkovićem.

Sve porezno rasterećenje poreznom reformom išlo je na teret gradova i poduzetnika, poručio je predsjednik stranke rada i solidarnosti Milan Bandić.

"Ovom prilikom stranka rada i solidarnosti želi poslati jasno poruku - ne može se kočenjem razvoja gradova razvijati Hrvatska. Nužno je stvarno smanjenje poreznog rasterećenja države koje osim poreza na dohodak koje mijenja 14. put u zadnjih 10 godina analizirati smanjenje poreza", rekao je zagrebački gradonačelnik i višestruki USKOK-ov optuženik.

Dotakao se Bandić i današnjeg štrajka u hrvatskim školama. Ponovno je opleo po ministrici Divjak. Rekao je da Divjak daje ultimatum vladi, a da je ona problem trebala riješiti prije tri godine.

"Šta misli da smo pijani, drogirani, napušeni, na bijelom? Ona hoće to nama prodati u intervjuu na duplerici. Kaže ili ćemo ići na izbore ili će biti plaće. Pa ona je to trebala već riješiti", rekao je Bandić.