970

Nekoliko navijača Zvezde teralo ekipu N1, otimali mikrofon, pratili ih i vikali

Crvena zvezda ušla je u Ligu šampiona, igrajući s Jang bojsom 2:2 u gostima i 1:1 na domaćem terenu. Međutim, nekoliko stvari baca senku na ovaj rezultat: Zvezdin tenk ispred stadiona, za koji deo javnosti kaže da mu tu nije mesto, to što je uprava kluba odbila da da akreditacije listu Danas, ali i ponašanje jednog broja navijača prema ekipi N1.

Kako je naveo naš reporter u emisiji N1 reporteri, on je pokušao da sazna, pred utakmicu, kakav je stav navijača o postavljanju tenka pred Marakanu, ali mu to nije dozvolilo nekoliko momaka. Snimio je jednog sagovornika preko puta stadiona "Rajko Mitić", ali je odmah nakon toga čuo dobacivanje pogrdnih imena iz mase, da smo "špijuni", "lopovi", "američki plaćenici"...

Zbog toga, ekipa N1 je odlučila da se pomeri na drugi kraj ulice, kako bi nastavila da radi svoj posao - pita i građane za mišljenje. Međutim, na mestu gde se nalaze kafići u kojima se obično navijači okupljanju, kada je reporter N1 pokušao da uzme izjavu od narednog sagovornika, došlo je par momaka koji su počeli da dobacuju, viču na ekipu i da ih teraju odatle.

Novinar i snimatelj su krenuli niz ulicu, kako bi se od njih udaljili, međutim, oni su ih pratili. "Našao sam sagovornike, nisam video da mi prilaze s leđa, i kada sam postavio pitanje, tada je jedan od tih huligana uhvatio objektiv kamere, meni je pokušao da izvuče i polomi mikrofon, a kada nije uspeo, otrgao je sunđer s mikrofona i bacio ga na asfalt", ispričao je reporter N1.

Takođe, govorili su našem novinaru "ajd, beži odavde", a na njegovu konstataciju da je to javni prostor, jedan od momaka je rekao: "Ajd, nemoj mi glumit', beži odavde, 'ajd u p... m..." Takođe, na snimku se čuje i kako neko dovikuje i ukazuje da je tu N1.

U tom krugu naši reporteri nisu videli policiju, bar ne u uniformama, a kordnosi su bili niže, kod Autokomande. Sve se događalo oko dva sata pred početak utakmice.

Fudbaleri Crvene zvezde su na oklopnom vozilu proslavili svoj veliki uspeh.

Inače, šest osoba je lakše povređeno tokom fudbalske utakmice.