970

Mostarinu za Krčki most pokušale platiti kovanicama, blagajnik im napravio scenu

Dvije žene koje su mostarinu pokušale platiti kovanicama na Krčkom mostu doživjele su neugodnu situaciju kad je blagajnik grubo odbio njihov novac.

Tvrdi da je blagajnik bacio kovanice kroz prozor ženi u krilo i prijetio policijom

Snježana Eichler, jedna od tih žena, u razgovoru za Index navodi kako je u automobilu ispred nje bila njezina prijateljica koja je mostarinu pokušala platiti kovanicama. 

"Počela je brojati kovanice, ali on je to odbio i htio je da mu ih stavlja izravno u ruke", rekla je. 

Dodaje kako su se kovanice očito rasipale, a kad je transakcija završena, blagajnik joj je sve kovanice kroz prozor bacio u krilo uz napomenu da će zvati policiju. 

"Nije htjela dodatnu gnjavažu i platila je mostarinu novčanicom od 100 kuna te nastavila svoj put", kaže. 

"Alergičan na najlon"

Nakon njezine prijateljice, na redu su bila dva automobila, a zatim je i Snježana pokušala s istom metodom.

"Dogodila se slična stvar - htio je novac izravno u ruke", navodi.

Pokušala mu je predati 30 kuna u najlonskoj vrećici na što je on odgovorio da je alergičan na najlon. Inzistirao je na predaji u ruke, a nakon 30 kuna dodala je još 10 iz FINA-ine papirnate vrećice. Scenarij se ponovio - bacio joj je novčanice i prijetio policijom rekavši da ga želi prevariti.

"Novčanice su se rasule posvuda, u automobilu sam našla tek 22 kune. To znači da je 18 kuna negdje nestalo", rekla je. 

Ipak, nije htjela dodatnu scenu i Snježana je, kao i njezina prijateljica, platila mostarinu novčanicama. 

Reagirale su Hrvatske autoceste

Poslali smo upit Hrvatskim autocestama i pitali ih jesu li upoznati s ovim slučajem i kako ga komentiraju. Stigao nam je odgovor Hrvatskih autocesta koji glasi: "Vezano na pritužbu korisnice, provjerili smo spornu situaciju o kojoj nas pitate i dajemo Vam sljedeće informacije: Korisnica je blagajniku pružila punu vrećicu lipa i prilikom dodavanja iz vrećice su ispali novci, a kako ona nije htjela pokupiti novac s tla, blagajnik joj je vrećicu vratio i ponovno zatražio plaćanje u punom iznosu, te je dobio papirnatu novčanicu, uzvratio ostatak i izdao račun. Korisnica je negodovala zbog toga jer je zahtijevala da se novci broje bez obzira što je bila svjesna da je bilo manjka u vrećici", navela je Kata Kuprešak iz odnosa s javnošću Hrvatskih autocesta. 

Kazne za plaćanje kovanicama

Podsjetimo, bajkerima koji su nezadovoljstvo naplatom Krčkog mosta iskazali plaćanjem mostarine u lipama policija je na kućne adrese poslala prometne kazne od u iznosu od tri pa do sedam tisuća kuna

Naime, bajkeri su održali prosvjed 29. lipnja na Krčkom mostu i tad je samo jednom motoristu uručena kazna zbog "nepoštivanja regulacije prometa od strane policije", poručili su iz inicijative BikeRIce i BikeRI, koja je organizirala prosvjede. Objasnili su i da je tom motoristu policajac doslovno stao ispred motora i kada ga je ovaj pitao u čemu je problem, policajac mu je izvukao ključ iz motora i udaljio se do službenog vozila.

"Nakon toga su sve ostale motoriste popisali u blokić. Neke od nas su i zaustavili nakon prolaska naplatnih kućica te kontrolirali ispravnost dokumenata. Policajci nisu rekli da smo prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama ni da nam je ovo upozorenje, ništa", rekli su iz inicijative BikeRICe i BikeRI.

Netom nakon prosvjeda, na kućne adrese počele su im stizati prometne kazne.