970

Kći Medvedova pomoćnika: Otac me pretukao i gurao mi lice u mokraću

Sara Sučić, kći Stjepana Sučića, pomoćnika ministra branitelja Tome Medveda, tvrdi da ju je 14. kolovoza rano ujutro pretukao otac. No priča je završila ekspresnom pravomoćnom presudom samoj Sari.


“Zabio me u zid, ležao na meni dok se nisam upišala, gurao mi je lice u to, vezao me selotejpom”, rekla je za Index Sara Sučić. 

"Sigurna sam da mu je plan od početka bio da me strpa u zatvor"

Sve je, tvrdi, počelo oko pet sati ujutro kada je, dok je bila na poslu, dobila poruku od roditelja da joj je nestao pas kojeg su joj čuvali. Otišla je u kuću roditelja s posla iz jednog noćnog kluba u kojem radi kao striptizeta.

“Rekli su mi da mi je pas pao sa šestog kata, a sigurna sam da su ga sakrili da bi isprovocirali sukob”, kaže Sara Sučić. S ocem se počela svađati još dok su tražili psa, a sve je eskaliralo po povratku u obiteljski dom na zagrebačkom Vidikovcu.

“Dok smo tražili psa mi je govorio: 'Sad te imam, sad ću te odvesti na policiju.' On ne može podnijeti što radim kao striptizeta. Sigurna sam da mu je plan od početka bio da me strpa u zatvor. Mislio je da sam drogirana pa mi je i to htio nakačiti”, ispričala nam je Sara Sučić. 

"Brat je ocu dao selotejp da me veže"

Kada je svađa prerasla u fizički sukob, u sve se umiješao i njen brat Sandro, tvrdi kći Medvedova pomoćnika.

“On je ocu dao selotejp da me veže. Toliko me jako stegnuo da imam modrice na ramenima. Ozlijeđena mi je i noga, lice, puna sam modrica”, kaže Sara Sučić.

Otac Sare Sučić: "Od prve menge kao da je Sotona ušao u nju"

“Točno je da sam je pokušao vezati selotejpom. Sve ostalo je laž”, rekao nam je Stjepan Sučić. On tvrdi da je Sara bila agresivna prema majci i da ju je on samo pokušao obuzdati.

“Zločesta je i vrlo manipulativna, vješto stvara konstrukcije. Cilj joj uništiti me. I financijski, i svakako. Otkako je dobila prvu mengu, kao da je Sotona ušao u nju”, rekao nam je Stjepan Sučić uz nebrojene teške uzdahe. Tvrdi da je i očekivao da će mu se kći pokušati osvetiti.

“Ona ima i savjetnike koji utječu na sve to. Ne znam tko su. Tko će znati kakvo je njeno društvo”, rekao nam je Sučić. Sara Sučić kaže da dugo nije u dobrim odnosima s bratom i ocem.

"Zabranio mi je da prijavim silovanje. Zbog karijere"

“Kad sam imala 17 godina, zabranio mi je da prijavim silovanje. Sve zbog njegove karijere i položaja”, tvrdi Sara Sučić.

"Laže", rekao je Stjepan Sučić kada smo ga pitali o toj njenoj tvrdnji.

U srijedu rano ujutro u domu Sučićevih intervenirala je i policija.

“Preko 20 minuta sam plakala i molila da netko zove policiju. Meni su oduzeli mobitel”, rekla je Sara Sučić. Na koncu je policija i pozvana i privela je - nju.

"Policajac mi je rekao da će tata izgubiti posao ako se dozna za ovo"

“Vezali su me lisicama i odveli u 2. policijsku postaju. Bila sam sva upišana, pretučena. Kako sam imala alkohola u krvi, oko 10 sati su me odveli na Oranice, a tek oko 13 liječniku na Sveti duh. Držali su me sve dok u smjenu nije došao tatin prijatelj”, kaže Sara Sučić. Liječnik joj je, prema medicinskoj dokumentaciji, utvrdio lakše tjelesne ozljede pa su je ponovno vratili u 2. policijsku postaju.

“Tamo mi je tatin prijatelj policajac, znam ga još otkako sam kao maloljetnica radila neke gluposti. Rekao je da će tata izgubiti posao ako se za ovo sazna”, tvrdi Sara Sučić.

Stjepan Sučić: "Sve izmišlja"

“Bože moj, bože moj! Sve izmišlja. Tko će joj plaćati stan ako ja ostanem bez posla?” odgovorio je na te njene tvrdnje Stjepan Sučić. 

Osuđena je istog dana

U kasnim poslijepodnevnim satima 14. kolovoza Sara Sučić je na Općinskom prekršajnom sudu osuđena zbog nasilja u obitelji. Nije joj to prvi put, i prošle godine je prekršajno osuđena. Sada mora platiti kaznu od 5000 kuna, godinu dana joj je zabranjeno približavanje majci, a određena joj je i mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u roku od šest mjeseci.

"Kriva je što je dana 14. kolovoza 2019. godine u 05,40 sati u stanu ponovila nasilje na štetu majke Zdenke Sučić (...) što je kod majke izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva, radi čega je otac pozvao policiju na intervenciju", stoji u presudi te se, uz kaznu, navodi da može doći u stan uzeti svoje stvari samo u pratnji policije.  

Kaže da je sve priznala jer su je držali pretučenu i zapišanu

“Na sudu sam sve priznala jer su me cijeli dan držali tako pretučenu, smrdljivu i upišanu. Samo sam htjela da sve završi. Priznala sam i osuđena sam, a ja sam žrtva”, tvrdi Sara Sučić.

“Samo smo joj htjeli pomoći. Imamo jedno divno starije dijete, koje u životu ni cigaretu nije zapalilo, i nju koja ovo radi. Sjeli smo i dogovorili se sa sutkinjom da joj se pokuša pomoći”, rekao nam je Stjepan Sučić.

Stjepan Sučić nas je nazvao nakon prvog razgovora: Ljudski ću vam se revanširati ako ovo ne izađe

Nakon prvog razgovora Sučić nas je ponovno nazvao s molbom da ne zovemo njegovu suprugu. No imao je i prijedlog.

"Ljudski i očinski ću vam se revanširati ako ovo ne izađe", rekao nam je Sučić ne precizirajući kako bi nam se to revanširao ni zašto bismo takvu njegovu ponudu prihvatili.

Pitali smo policiju kako su zaključili tko je napadač, a tko je napadnut

Policijsku upravu zagrebačku pitali smo na temelju čega su policajac i policajka koji su intervenirali u domu Sučićevih zaključili tko je u ovom slučaju bio napadač, a tko je napadnut. Njihove odgovore objavit ćemo kad i ako ih dobijemo.