970

Vučić u Apatinu otvara već otvorene jaslice

Aktivisti Udruženja građana "Bez straha" iz Apatina izveli su performans i presecanjem crvene vrpce svečano otvorili jaslice u tom gradu, koje su već otvorene 2018. godine. Kako kažu, povod za ovaj performans je dolazak predsednika Aleksandra Vučića u Zapadnobački okrug, a jedna od stanica je i Apatin gde je planirano da otvori jaslice.

UG "Bez straha" tvrdi da je zbog kampanje "Budućnost Srbije" i dolaska predsednika ceo Zapadnobački okrug bio oblepljen bilbordima i ukrašen zastavama.

"Kako se nismo složili sa natpisima na bilbordu gde stoji poruka da je Apatin uz Vučića, jasno smo pokazali da nije u redu da govore u naše ime, jer nas ima mnogo koji su protiv pogubne politike Aleksandra Vučića", saopštili su iz ovog udruženja.

Dodaju da je najavljeno da predsednik u Apatinu otvora jaslice, koje je prošle godine već otvorio predsednik opštine.

"Aktivisti UG 'Bez straha' su performansom otvorili jaslice drugi put, šaljući jasnu poruku da je isto izgrađeno i iz sredstava samodoprinosa i da predsednik države apsolutno nema veze sa tim, iako je u subotu došao da ih treći put otvori", navode aktivisti udruženja u pisanoj poruci.