970

Skandal u restoranu na Šolti: "Ne dovodite nam više Indijce"

Hotelijeri, restorateri, iznajmljivači na Jadranu kao svakodnevnu molitvu ponavljaju da se bore za svakog gosta. Međutim, ima mjesta na Jadranu gdje su neki gosti nepoželjni. Nisu pritom u pitanju nepristojni ili razulareni gosti. U ovom slučaju problem je što su gosti Indijci.

Recite nam otkud su gosti pa ćemo vidjeti hoćemo li ih primiti

"Vodili smo turu s troje Indijaca. Njima se ne sviđa dalmatinska hrana pa su poželjeli pizzu. Rezervirali smo im stol u konobi i pizzeriji Volat u Stomorskoj na Šolti. Nismo uspjeli ni naručiti kada su nam rekli da Indijci nisu dobrodošli i da im ubuduće pri rezervaciji kažemo otkud su gosti koje dovodimo pa da će oni prihvatiti ili odbiti rezervaciju. Za Indijce su rekli da ih više ne dovodimo. Tražili su od nas i da platimo prije nego što smo dobili hranu", ispričala nam je Dajana Omerović koja radi na brodskim turama po otocima na splitskom području. Ista priča objavljena je i na TripAdvisoru s najnižom ocjenom, ali s napomenom da je pizza bila sasvim dobra. 

"Jeste li potirali neke Indijce?"

Priču o nepoželjnim Indijcima provjerili smo i u pizzeriji Volat. Prvo smo razgovarali s vlasnicom Dairom Zarić koja nije znala što se protekle subote dogodilo u njenoj pizzeriji.
"Jeste li potirali neke Indijce u subotu?" pitala je žensku osobu pokraj sebe za koju smo kasnije saznali da je njena kći Dea.

"Općenito, neću Indijce u restoranu"

"Nama takvi gosti ne trebaju. Općenito Indijce neću u restoranu", rekla nam je Dea Zarić nakon što je od majke preuzela telefon. Problem s gostima iz zemlje od 1,3 milijarde stanovnika ima zbog slabih narudžbi.

"Njih troje je naručilo jedne špagete s tri žlice i ništa nisu popili", rekla je Dea Zarić dodajući da je nepisano pravilo ugostitelja da skiper i hostesa koji dovedu goste ne plaćaju svoju hranu nego ona ide na račun restorana.

"Ne mogu skiper i hostesa pojesti skuplje od gostiju. To se meni ne isplati", ustvrdila je i teško joj je proturječiti. Međutim, u ovom slučaju su svi platili svoje obroke, a Indijci su i dalje nepoželjni. I ne samo da su Indijci nepoželjni, nego nam je Dea Zarić zaprijetila i tužbom ako objavimo što se dogodilo u njenom restoranu. U prilično neugodnom razgovoru ustvrdila je i da smo je zvali na privatan telefon koji nema veze s restoranom što je prilično čudno s obzirom na to da je broj telefona na koji smo ih nazvali naveden na internetskim stranicama pizzerije. 

Obiteljski skandal

"Vi mene uznemiravate na radnom mjestu", dodala je ne shvaćajući vjerojatno da je to u sukobu s onim što je samo nekoliko trenutaka ranije rekla. Naš poziv na koncu je izazvao i sukob između majke i kćeri. Naime, nekoliko minuta nakon što smo završili s razgovorom, zapravo slušanjem urlanja Dee Zarić, nazvala nas je njena majka.

"Izazvali ste nam skandal u familiji. Otišla je i više ne želi raditi", rekla je Daira Zarić optuživši nas da smo se lažno predstavili iako smo joj dvaput rekli da zovemo s portala Index.

"Nisam vas razumjela. To je čisti bezobrazluk. Otkud vam pravo da me zovete na privatni broj?" vikala je i Daira Zarić na nas. I njoj smo pokušali objasniti da je telefonski broj naveden na njenim vlastitim internetskim stranicama.

"Ne znam ja tko je to tamo stavio. Sad ću morati blokirati broj", vikala je. 

Konoba i pizzerija Volat u Stomorskoj ima veliku većinu odličnih ocjena na TripAdvisoru. One loše uglavnom se odnose na neljubazno osoblje restorana i ovo posljednje proglašavanje Indijaca nepoželjnima.