970

SDP-ova vijećnica iz Splita pozirala s prstacima

SDP-ova gradska vijećnica iz Splita Aida Batarelo na Facebooku je objavila sliku s prstacima. 

Učinila je to 21. lipnja, samo nekoliko dana nakon što je Index objavio i drugi tekst u kojem smo upozorili na štetu koja se čini konzumiranjem prstaca, što je u Hrvatskoj, uostalom, zabranjeno zakonom.

Pozirala s prstacima: "Kako pobjeći od vrućine? Ovako!"

"Kako pobjeći od vrućine? Ovako!" savjetovala je vijećnica Batarelo uz fotografije među kojima je i ona na kojoj nasmiješeno pozira uz posudu punu prstaca. 

Da je potpuno svjesna što čini, SDP-ovka je potvrdila odgovarajući na primjedbe svojih Facebook prijatelja koji su je upozorili na zakonske odredbe. 

SDP-ova vijećnica o slici na kojoj pozira s prstacima: U drugoj sam zemlji pa je sve ok

"Zakon se odnosi na RH, a budući sam bila u inozemstvu, u zemlji koja ima drugu regulativu, sve je ok", lakonski je odgovorila Batarelo odgovarajući na komentar ispod svoje objave koju je, nakon objave našeg teksta, obrisala.

SDP-ovka se "domišljato" pozvala na činjenicu da se nalazila u drugoj zemlji, a može se pretpostaviti kako je prstace konzumirala u Bosni i Hercegovini pa je se hrvatski zakoni ne tiču. 

"Lukava" SDP-ova vijećnica, jasno je to iz njezina komentara na Facebooku, misli da je "sve ok" ako prstace konzumira u Neumu, iako je jasno da i time pridonosi nemjerljivoj šteti koja se radi konzumacijom te školjke. 

Na ovu je činjenicu upozorila i Facebook stranica "Dnevna doza splitskog nereda" koja je javno prozvala SDP-ovku. 

Facebook stranica prozvala SDP-ovku

"Čestitamo SDP Split što vam vijećnica sudjeluje u devastiranju podmorja jer eto može se ❤

Isprika da je to bilo u BiH pa je legalno i dalje ne mijenja činjenicu da uništava obalu, kao ni to da se prstaci često švercaju iz RH u BiH jer Neum nema mora koliko prstaca se proda u BiH.

Legalno je puno toga u Hrvatskoj, pa se borimo protiv toga jer je pogrešno. Al eto vidimo da i vaši vole koristit propuste u zakonodavstvu radi glumatanja na društvenim mrežama.

Evo vam lekcije koju je Index održa nedavno jednoj drugoj osobi zbog istog događaja, mogli ste naučit šta iz toga", stoji u njihovoj objavi koju prenosimo u izvornom obliku.