970

Nijemci nabili račun pa ucijenili restoran u Splitu: "Platit ćemo pola ili..."

Skupina njemačkih turista u jednom je splitskom restoranu naručila večeru za njih jedanaestero, a kad im je na kraju večeri konobar donio račun, kazali su da će platiti samo pola iznosa, tvrdi konobar restorana. U suprotnom, kako kaže, zaprijetili su da će restoran dobiti 11 negativnih ocjena na Trip Advisoru.

Račun za meso, ribu, vino i druga pića za njih 11 iznosio je 4527,80 kuna. Bili su to mlađi gosti, prema procjeni vlasnika restorana, većinom 30-godišnjaci, koji se za vrijeme večere nisu žalili ni na hranu, ni na uslugu. Radilo se, dakle, jednostavno o pokušaju ucjene jer mnogi turisti prilikom izbora ugostiteljskog objekta pridaju pažnju ocjenama na Trip Advisoru pa bi 11 negativnih ocjena poprilično utjecalo na promet ovog restorana.

Kako je vlasnik restorana ispričao za Dalmatinski portal, ovakvo ponašanje smatrali su pokušajem pljačke, ali nije im padalo na pamet da se sami na bilo kakav način obračunaju s ucjenjivačima, već su pozvali policiju da to riješi. I pri tome su pogriješili, zaključio je. Naime, policija je, kako tvrdi, uzela podatke tek od jednog gosta te ih pustila da odu, a osoblju restorana su predložili da ako žele, pokrenu privatnu tužbu.

''Opljačkali su nas''

Tako su u splitskom restoranu napojili i nahranili jedanaestero Nijemaca a da za to nisu dobili ijednu lipu te će još na izdani račun morati platiti PDV državi iako račun nisu uspjeli naplatiti, pa čak ni tu polovicu iznosa koju su im ucjenjivači na početku bili ponudili.

Ugostitelj se obratio odvjetnicima, ali je dobio odgovor da će vrlo teško dokazati da su gosti konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik.

"Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne vjerujemo niti da smo mi jedini lokal kojega su posjetili i prevarili, niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun prijetnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internetskim platformama", zaključio je u razgovoru za Dalmatinski portal vlasnik restorana koji se sada prvi put susreo s ovakvom situacijom.