970

Načelnik Murtera dijelio "besplatne" kroasane, spomenuo je i svoju plaću

TONI TURČINOV, načelnik općine Murter koji se nedavno "proslavio" Facebook statusom u kojem se žali na cijenu kroasana na tom otoku, otišao je korak dalje.

Podsjetimo, Turčinov je prije tjedan dana nakratko zaokupio pažnju javnosti neobičnim Facebook statusom, u kojem se silno ljutio zbog činjenice, kako je napisao, da "kroasan u Zagrebu košta tri puta manje" nego na otoku Murteru.

Iako mu je Index u kolumni istog dana sugerirao da slobodno otvori vlastitu pekaru ili trgovinu pa neka pokuša prodavati kroasane po tri puta manjoj cijeni od trenutne tržišne cijene na Murteru, načelnik Turčinov posegnuo je za opcijom koja je njemu bliža - samoreklamom na tuđi račun.

Tako je Turčinov u Murteru organizirao "kroasan party", prilikom kojeg je u 10 minuta podijelio više od 250 "besplatnih" kroasana. Zašto je riječ "besplatnih" pod navodnicima? Iz jednostavnog razloga - zato što ništa nije besplatno, pa tako ni kroasani koje je Turčinov dijelio. Tko ih je platio, nije poznato, ali s obzirom na to da se radilo o promotivnoj akciji načelnika općine, bilo bi čudno da "besplatne" kroasane u konačnici nisu platili porezni obveznici.

"S načelničkom plaćom jedva izađem na kraj"

A kad već spominjemo porezne obveznike, treba napomenuti da je načelnik Turčinov našao za shodnim reći kako sa svojom načelničkom plaćom, koja se također isplaćuje iz džepova poreznih obveznika, jedva izlazi na kraj.

"Podijelili smo 250 kroasana, a akciju smo pokrenuli jer smo vidjeli da su cijene hrane do 40 posto više na otocima. Razmišljam kako ljudi prežive ova tri mjeseca, ja s načelničkom plaćom i troje djece jedva izađem na kraj", požalio se Turčinov novinarima portala Sibenik.in.

"Razgovarao sam s drugim načelnicima i u rujnu imamo sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja. Jasno je da postoji tržišna sloboda i da mi ne možemo ništa ograničiti, ali treba razumjeti da visoke cijene štete domaćem stanovništvu, ali i turistima", dodao je načelnik koji misli da je premalo plaćen za ono što radi.