970

Ministarstvo obrane Slovenije odbilo dati dozvolu za Thompsonov koncert

Prije nekoliko dana Upravni je sud u Mariboru presudio da je zabrana koncerta Marka Perkovića Thompsona u tom gradu prije dvije godine bila nezakonita.

Organizator koncerta Milan Trol najavio je novi koncert, koji je htio izvesti na "Letališću Moškanjci", ali za to je trebao dozvolu Ministarstva obrane. Kako javlja portal 24ur, ministar Karl Erjavec tu je molbu odbio.

Nitko ne želi Thompsona u Mariboru

Podsjetimo, 20. svibnja 2017. godine je u Mariboru zbog sigurnosnih razloga zabranjen Thompsonov koncert. Mariborska policija je, naime, nekoliko dana prije održavanja koncerta dala prijedlog da se koncert zabrani jer su ocijenili da bi održavanje koncerta moglo izazvati puno ozbiljnije posljedice (kaznena djela) nego njegovo otkazivanje.

Organizator se žalio Upravnom sudu koji je dvije godine kasnije odlučio da je zabrana bila nezakonita. Odmah je najavio novi koncert, ali ni taj se neće održati jer ga je odbilo Ministarstvo obrane.

Otpada i mogućnost da će se koncert održati u jednoj od prostorija općine jer, kako piše 24ur, ni tamošnji župan ne podržava Thompsona.

Slovenija nije jedina država koja je u posljednjih nekoliko godina zabranila Thompsonove koncerte. Isto su ranije napravile Švicarska, Austrija i Nizozemska zbog promicanja ustaštva i neonacizma.