970

MILAN ĆULIBRK - Ne verujem u idole

Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a

Tekst za nedeljnik ''NIN''

Treba li da naučimo da razlikujemo barabu od revolucionara, pita se Nebojša Krstić. Bilo bi lepo kada bi svako od nas pokušao da napravi tu razliku. I evo, za početak - mogu i na poligraf – siguran sam da Krstić nije revolucionar. Revolucionari menjaju sistem. A Krstić radi za sistem. Još bolje, radi samo za trenutno najjačeg. Nekada za Tadića, danas za Vučića, sutra za...

Kaže i da se, objavljivanjem intervjua sa Jovom Bakićem, NIN „svodi na sredstvo za propagiranje nasilja“. Bože, za koji bi onda zločin trebalo da odgovaraju mediji koji Krstića puštaju da priča šta hoće? Kao uzgred, a u stvari je to suština njegovih kolumni, Krstić se žali da je Vučić „onaj ko mora da iz vatre vadi kestenje koje Dačić u nju baca, sve praveći se naivan“. Biće da se pravi naivan ko francuska sobarica. Kao da bi Dačić, Vulin, Stefanović... smeo da pisne bez dozvole jednog čoveka. Pa da oni ćute, kad bi piroman dobio šansu da odglumi vatrogasca.

A koliko košta Krstićeva podrška videćemo uskoro, čim APR objavi finansijske izveštaje njegove agencije za prošlu godinu. Ako su mu 2018. prihodi porasli bar za 20-30 odsto onda bar zna zašto se javno bruka. Bar je dobro plaćen za to. Ali, ako prihodi miruju i ako još ništa povrh ne dobija u kešu, e onda nije ni baraba, ni revolucionar, već... Bilo bi glupo da je tako. Pa on je vlasnik firme za propagandu i tržišne komunikacije. I sigurno ume da „tržišno komunicira“, ako shvatate šta hoću da kažem, jer od muzike više ne može da živi. A i jedini je član Idola koji nije pozvan da nešto kaže o Vladi Divljanu. Meni to više govori o Krstiću nego o ekipi koja je radila film Nebeska tema.