970

DRAŽA PETROVIĆ - Mobing uživo: Ježevi sa Sopotske rivijere

Draža Petrović, kolumna za portal N1

Otkad je N1 uveo emisiju “Dan uživo”, Željko Mitrović stalno razmišlja kako da im parira, jer je običaj da sve što ima N1 ili Nova S, mora da ima i Pink, pa je smišljena emisija “Mobing uživo”, savršeni spoj visoke politike i niskog rijalitija.

Taj TV format je jednostavan. Direktno se prenosi Glavni odbor Srpske napredne stranke i zaplet je sledeći - predsednik mobinguje, a mobingovani aplaudiraju, što pomera granice mobinga jer kod omladine stvara utisak da je mobing pokretač reformi u našem društvu.

U prvoj epizodi koja je emitovana u ponedeljak iz Centra "Šumice" predsednik je najviše mobingovao Zorana Babića, zato što je bio na Brionima, a Babić mu je onda rekao da ima druga na Brionima, misleći valjda na druga Tita.

Potom mu je predsednik ukazao da "naš narod nema drugove na Brionima" i preporučio Babiću kao i svima ostalima da nađu drugove u Sopotu.

Babić je tako i sam uvideo da je upao u loše društvo, te da je predsednikova očinska namera da ga izvuče iz lošeg društva čista ko suza, pošto je posao roditelja i predsednika stranke da vas izvuku iz lošeg društva, posebno lošeg društva sa Briona. I nađu vam bolje društvo, a najbolje društvo u našoj zemlji nalazi se u Sopotu.

Od tog dana Babić razmišlja kako da u što kraćem roku nađe druga u Sopotu, te se setio savršenog rešenja – daće oglas u novinama: "Tražim druga u Sopotu, nepušača, prijatne spoljašnjosti, radi druženja i eventualnog zajedničkog letovanja na Sopotskoj rivijeri".

Takođe je paralelno dao oglas: "Odričem se druga sa Briona zato što sam u međuvremenu saznao da naš narod nema drugove na Brionima, osim druga Tita, preteče druga Vučića".

Emisija se snima u Centru "Šumice" u Ustaničkoj ulici, zato što je beg u Centar "Šumice" u Ustaničkoj ulici idealna lokacija za Glavni odbor Srpske napredne stranke, jerbo je predsednik tu, u šumici, započeo privatni ustanak protiv svih Zorana Babića u SNS.

-Mnogo babica kilavo dete, a mnogo Babića kilava stranka – rekao je predsednik u istorijskom govoru koji je u pojedinim delovima, onim gde je pominjao smene, naterao naprednjake da složno pevaju onu: "Oj drugovi je l’ vam žao, rastanak se primakao", a u pojedinim delovima, gde je pominajo letovanje, svi su pevali: "Oj drugovi je l’ vam žao, Sopot nam se primakao".

Sopotska rivijera, utvrdili su odmah naprednjaci, sigurno je puna svega što ima svako more, naročito je puna ježeva, pošto im je predsednik stranke na kraju govora jasno poručio šta sve ima u Sopotu: "Ako ne odete na letovanje u Sopot, j….i ste ježa u leđa!"

-Čim ima ježeva, ima i mora! Tako da ne brinete! – utešio je Zoran Babić.

Emisija "Mobing uživo" nastavljena je ostalim akutnim problemima naše zemlje, gde je predsednik u nastavku govora utvrdio da su najveći neprijatelji naše zemlje i Srpske napredne stranke, osobe sa početnim slovima Š i Đ.

-Šolak i Đilas! – kriknuli su naprednjaci, oduševljeni što je predsednik počeo malo da kritikuje i opoziciju, a ne samo njih.

-Ma koji, bre, Šolak i Đilas! Najveći neprijatelji naše zemlje i Srpske napredne stranke su Šanel i Đorđo! – uzviknuo je predsednik.

Onda su sve naprednjakinje progutale Koko Šanel torbe, a naprednjaci Đorđo Armani sakoe, te su zatvorenom delu sednice odlučili da zadrže košulje, torbe i sve ostale asesoare sa oznakom Luj Viton, jer se malim krojačkim intervencijama čuveni znak LV, veoma lako može prepraviti u AV.

A tako je fensi nositi asesoar sa logom AV, koji je bolji od Luja Vitona, a dosta liči i na Luja Četnaestog, pokojnog čukundedu Luja Vitona.