970

Vrdoljak najavio povlačenje iz HNS-a

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima za predsjednika HNS-a te da se povlači iz te stranke.

HNS će održati unutarstranačke izbore te izabrati novo vodstvo, ali bez Ivana Vrdoljaka, javlja Nova TV.

Zaključeno je tako na stranačkom predsjedništvu nakon analize europskih izbora. Kažu kako su zadovoljni s osvojenih 2,6 posto.

Media servis javlja da se Vrdoljak povlači iz politike.

"Vrijeme je za mlade"

"Vrijeme je za mlade ljude koji su se pokazali izvrsnima na europskim izborima, imaju odlične rezultate. Uspjeli smo u biti promovirati relativno anonimne nacionalne političare s rezultatom iz lokalnih jedinica", izjavio je Vrdoljak u Dnevniku Nove TV..

Nije siguran hoće li se stranački izborni sabor držati do kraja ove ili iduće godine, ali tvrdi da će se održati prije parlamentarnih izbora. "Statutarno je nakon parlamentarnih izbora, ali mislim da je dobro da to napravimo prije, da imaju 'clean start'", poručio je.

Upitan smatra li međimurskog župana Matiju Posavca najozbiljnijim kandidatom za njegova nasljednika na čelu HNS-a, Vrdoljak je odgovorio da je Posavec na popodnevnoj sjednici Predsjedništva stranke izrazio spremnost kandidirati se za predsjednika HNS-a.

"On je sigurno na europskim izborima pokazao odličan rezultat, mislim da dobar dio Hrvatske koji ga dosad nije poznavao ga je upoznao", kazao je.

Na pitanje bi li izbor Posavca značio da se HNS okreće od HDZ-a, budući da se on žestoko protivio koaliciji HNS-a i HDZ-a na državnoj razini kada se ona dogovarala, Vrdoljak je rekao kako bi njegov izbor značio ono što HNS ponavlja već dvije godine - ni lijevo ni desno, nego samo naprijed s novim ljudima i novim politikama te s autoritetom rezultata.

"Mi ćemo izborni sabor imati prije parlamentarnih izbora, a to samim tim znači da će se u novom sastavu Hrvatskog sabora donositi nove odluke i nove politike. Onaj tko garantira realizaciju svega onoga što je Hrvatskoj potrebno, a to je još niz reformskih procesa koji nam fale i koji Hrvatsku vuku naprijed, biti će partner HNS-a", istaknuo je.