970

Tolušić nam je jučer obećao pokazati račune za kuću. Danas se predomislio

"Račune ćete dobiti na uvid sutra tijekom dana", obećao nam je jučer potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić želeći razriješiti nedoumice oko izgradnje njegove obiteljske kuće u Virovitici. Naime, imamo informaciju kako su građevinski radovi na Tolušićevoj kući naplaćeni po manjoj cijeni od tržišne. Drugi čovjek vlade rekao nam je da to nije istina te da će nam pokazati račune koji to i dokazuju. Danas se Tolušić odjednom predomislio. No krenimo redom.

Nevjerojatan slučaj oko potpredsjednika vlade Tolušića krenuo je kada je otkriveno da je drugi čovjek vlade u imovinsku karticu, koju je kao državni dužnosnik obvezan istinito popuniti, upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, dok podaci iz katastra govore da je njezina veličina 330 kvadrata.

No puno bitnija je činjenica da je Tolušićevu kuću gradila tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, u općini Čađavica iz Virovitičko-podravske županije. Ista je ta tvrtka u vrijeme dok je Tolušić bio župan dobivala unosne poslove u županiji, poput obnove škole, gradnje društvenog doma, ambulante i Doma zdravlja. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već je otvorilo predmet, a vezano za graditelja Tolušićeve kuće. Upitali smo jučer Tolušića i je li istinita informacija kako je ta tvrtka kuću izgradila ispod tržišne cijene.

"Dobit ćete račune na uvid"

"Informacija koju imate je neistinita, račune ćete dobiti na uvid sutra tijekom dana", glasio je odgovor potpredsjednika vlade Tolušića koji smo dobili jučer.

Danas smo očekivali račune na uvid, no oko 17 sati smo iz Ministarstva poljoprivrede dobili obavijest kako se Tolušić predomislio.

"Tolušić je danas Povjerenstvu poslao sve račune vezane uz izgradnju kuće u Virovitici, na vlastitu inicijativu", glasi odgovor koji smo dobili iz Ministarstva poljoprivrede. Zašto se Tolušić predomislio te odlučio od javnosti skriti račune za svoju kuću, nitko nam danas nije htio reći.

Valja naglasiti kako ovo nije prva nedosljednost drugog čovjeka vlade Tolušića. Već ranije je tvrdio da se o upisu kuće u imovinsku karticu konzultirao s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa i dobio od njih uputu da se upisuje samo kvadratura stambene površine te da nije potrebno upisivati garažu i pomoćne objekte. No na kraju se pokazalo da se Tolušić konzultirao naknadno, po izbijanju afere, a ne tijekom upisa u imovinsku karticu.