970

Ovo na slici su stari stolci koje bacaju iz novih ureda Državnog inspektorata. Čuva ih zaštitar kako ih ljudi slučajno ne bi uzeli


Bizarnu scenu ispred novih ureda Inspektorata snimio je Domagoj Novokmet s N1 Televizije

U Ininu zgradu u Šubićevoj ulici u Zagrebu će se uskoro useliti novi djelatnici Državnog inspektorata, koji će očito dobiti novi namještaj. No, ako ste posljednjih nekoliko dana prošli Derenčinovom ulicom, onom sa stražnje strane zgrade, mogli ste vidjeti da trenutno traje izbacivanje starog namještaja.

Ipak, dogodila se omalo neobična stvar koju je zamijetio novinar N1 Televizije Domagoj Novokmet. Kako piše na svojem Twitter profilu, iz zgrade su pored stolaca koji su namijenjeni za otpad poslali zaštitara, kako bi zaustavili ljude da si ih uzmu. Dakle, zaštitar je, čini se, čuvao stolce, kako bi se stolci mogli baciti. Kontaktirali smo Inspektorat, iz kojeg su nam rekli da je ta odluka bila u nadležnosti INA-e. Poslali smo im i službeni upit zašto to rade, na kojeg još uvijek čekamo odgovor.

INSPEKTORAT SE ŠIRI

Kada inspektorat počne s radom pod novim vodstvom novog glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića, u uredu će biti 18 radnih mjesta, što je četiri puta više nego što je imao Mikulićev prethodnik Branko Jordanić, objavio je Jutarnji. Mikulić će uz zamjenika imati i četiri pomoćnika.

Mikulićev inspektorat će u njegovom mandatu imati i pet puta veći Sektor za ljudske potencijale, koji je zadužen za primanje novih inspektora. Stari inspektorat je brojao 103 radnih mjesta, a predviđeno je da će zaposliti i 30 novih radnika. Imat će i vlastiti sektor za informatiku, s čak 27 radnih mjesta.