970

Ima li države u kojoj bi prošlo da političar naleti na curicu na zebri pa, umjesto 192, zove frenda, šefa policije?

Saborski zastupnik HDZ-a Žarko Tušek nakon prometne nesreće što ju je skrivio u Krapini nije zvao policiju na 192 već, kako nam je potvrdio, svog prijatelja Dubravka Kunšteka, načelnika Policijske postaje Krapina i tražio ga da pošalje ekipu za očevid. Njegov broj imao je, kaže u mobitelu, pa ga je zvao.

Sugovornici Telegrama tvrde kako takav potez nije uobičajen, dapače, smatraju kako je saborski zastupnik trebao najprije obavijestiti policiju pozivnom na broj 192. No, u ovom slučaju, prometna policija u Krapini već je imala informaciju o nesreći, budući da je netko od očevidaca udesa u Rendićevoj ulici već uputio poziv na 112. Tušek je na mjestu nesreće dočekao policiju i ekipu Hitne pomoći, te s njima otišao i u bolnicu gdje je djevojčica pregledana.

DJEVOJČICA JE IPAK ZADOBILA OZLJEDE

Iako je Tušek u izjavi za Telegeram ranije tvrdio kako nije zadobila nikakve ozljede, u službenom policijskom priopćenju koje je upućeno javnosti nakon očevida stoji da je ipak lakše ozlijeđena. Opisano je i što se točno dogodilo danas u 11.50 sati u Rendićevoj ulici ispred kućnog broja 17.

Tamo je Tušek, koji je upravljao Renaultom krapinskih registracijskih oznaka naišao na pješački prijelaz, te se zaustavio kako bi propustio dijete koje je stajalo na nogostupu. No, u idućem trenutku, bez da je provjerio može li to učiniti, saborski zastupnik nastavio je vožnju, i to baš u trenutku kada je djevojčica zakoračila na kolnik i počela prelaziti cestu preko zebre.

ZA ŠTO ĆE TUŠEK BITI PRIJAVLJEN?

Policija je potvrdila da Tušek nije bio pod utjecajem alkohola, a zbog nesreće koju je izazvao bit će prijavljen.

Policija će ga prijaviti za kršenje Članka 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ta odredba kaže da vozač mora provjeriti može li bilo koju radnju u prometu napraviti a da pri tome ne ugrožava ostale sudionike u prometu. Ukoliko to ne napravi slijedi mu kazna od 500 kuna.