970

HRVATSKI ESCOBAR: Policija ga uhvatila s 0,1 gramom marihuane. Težina je to koju može nositi mrav

"Mikroskopsku" količinu marihuane policija je pronašla kod 38-godišnjeg muškarca iz Zaprešića, na odmorištu autoceste A1 u Mrzljakima, odnosno Draganiću.

Policijska uprava Karlovačka 24. veljače imala je "bogat ulov", ali sve do danas javnost nije niti znala da su njezini pripadnici ulovili hrvatskog Escobara. Doznalo se to zahvaljujući Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu, koji je uhićenoga osudio na globu pod pet tisuća kuna.

Spomenuti je, naime, 24. veljače uhićen s nevjerojatnom količinom marihuane. Policajci su ga zatekli sa - 0,1 gramom ove opojne biljke. Dobro ste pročitali - 0,1 gram. Ako ostavimo šalu na stranu, moglo bi se reći da je ovo najmanja zapljena u povijesti PU Karlovačke, jer manju zapljenu od ove teško je zamisliti. 

Kako javlja KAportal, "mikroskopsku" količinu marihuane policija je pronašla kod 38-godišnjeg muškarca iz Zaprešića, na odmorištu autoceste A1 u Mrzljakima, odnosno Draganiću.

Punih stotinu miligrama cannabisa on je pohranio u pretincu ispred suvozačkog sjedala, u osobnom vozilu križevačkih registracijskih oznaka.

- Okrivljeniku je droga oduzeta te će biti uništena, a morat će platiti i 200 kuna sudskih troškova, javlja KAportal, čiji su novinari izračunali da je težina zaplijenjene marihuane jednaka težini - deset mrava. 

Obzirom da mrav može nositi i do deset puta veći teret od vlastite težine, Policijska uprava Karlovačka neće pogriješiti ako upravo mrava angažira da odnese zaplijenjenu marihuanu do mjesta gdje će droga biti uništena.