970

Srbi tvrde da se hrvatska policija iživljavala: "Ne puštaju 20 buseva u zemlju"

Na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo hrvatska policija dva sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da prijeđu granicu, pisali su srpski mediji. 

Kako tvrde, policija je zabranila putnicima da stoje pored autobusa i prijetila im kaznom od 5.000 kuna. Srpski mediji to su nazvali "iživljavanjem pred Uskrs".

Broj turističkih autobusa koji su čekali na ulaz u Hrvatsku je za više od dva sata premašio 20, a prenose i izjave putnika da im djeluje kako hrvatska policija nema namjeru početi puštati autobuse da uđu u zemlju.

"Hrvatska policija to radi namjerno"

Kako pišu srpski mediji, dojam putnika koji mahom putuju za Italiju za uskrsne praznike je da hrvatska policija to radi namjerno te da ne daje nikakva objašnjenja i odbija bilo kakvu komunikaciju.

Jedan korisnik Twittera iz Srbije objavio je video i fotografije s graničnog prijelaza Bajakovo te je nešto nakon 22 sata napisao da "policajci ponovno utjeruju putnike u autobus i prijete da im neće biti dozvoljen ulazak u Hrvatsku, iako više od tri sata autobusi stoje na graničnom prijelazu".

Napisao je još da je predstavniku agencije policajac rekao: "Imam ja svoje razloge zašto vas ne puštam" te da je naredio da zatvori vrata autobusa, ne pušta putnike da izađu i uključi klimu.