970

Nervozni Horvatinčić nakon suda napao novinare

Na općinskom sudu u Šibeniku prije 2 dana su izrečene završne riječi na suđenju Tomislavu Horvatinčiću za pomorsku nesreću 2011. godine kod Primoštena u kojoj je poginuo talijanski bračni par.

Presuda će biti donesena 13. 3. u osam sati.

U svojim završnim riječima tužiteljica Irena Senečić kazala je kako za Horvatinčića u postupku ne postoje olakšavajuće okolnosti.

"Nedvojbeno je kriv za smrt dvoje nautičara, mogao je preuzeti radnje za izbjegavanje sudara. Nalazi vještačenja su kontradiktorni, a njegovu obranu ne možemo prihvatiti jer nije uvjerio da nije vidio nesreću, a nacrtao je skicu nesreće", kazala je Senečić, prenosi Dnevnik.

Kazala je i da kod Horvatinčića nije utvrđena sinkopa. "Nije utvrđeno da je doživio sinkopu. Najprije se opravdavao da mu je otkazao upravljački sustav, o čemu je poslao i priopćenje javnosti nakon nesreće. Od trenutne nesreće u pet je navrata zatečen u prekršaju prilikom vožnje automobila", dodala je tužiteljica Senečić.

Zatražila je da se Horvatinčić proglasi krivim i kao takvom mu se odredi kazna zatvora. Osim toga, za Horvatinčića je zatražila i zabranu upravljanja motornim vozilima.

Horvatinčić napao medije

Nakon suđenja Horvatinčić se obratio i medijima. Bio je prilično nervozan i kritičan prema medijima i svemu što se o njemu pisalo.

Novinari su ga pitali o novcu koji je navodno uplatio djeci poginulih Talijana. 

"To je samo normalni tijek, to ja govorim osam godina. Vi imate konstrukciju u svojim medijima i svojim glavama da se meni osudi usprkos mojim pomaganjima prema djeci i drugim ljudima koji mogu pomoći, ja sam na toj liniji i bit ću do kraja života. Ali rekao sam i na sudu, ne želim govoriti o svojim pomoćima", rekao je Horvatinčić iako je upravo na sudu na prošlom ročištu govorio da ga je Bog poslao da pomaže ljudima i nabrajao kako on to pomaže ljudima. 

Ni na dodatno novinarsko pitanje nije želio pojasniti je li i koliko novca uplatio obitelji poginulih.

"Ne želim licitirati o uplatama. Bit ću na liniji pomaganja, moj je cilj da se sastanem s djecom, pišem im pisma", rekao je Horvatinčić.

"Da vi ne brijete, da ne nabrijavate to, ta djeca bi sjedila sa mnom u klupi", rekao je o djeci Talijana i dodao: "Iskonstruirano je 4 i pol tisuće naslova. Tim svakodnevnim granatiranjem u medijima nadam se da sud neće podleći tome nego da će suditi po dokazima."