970

Ministrica Žalac nije imala važeću vozačku kad je autom naletjela na curicu

Ministrica Gabrijela Žalac nema važeću vozačku dozvolu. Potvrdila je to policija u priopćenju u kojemu ne navodi identitet vozačice već samo da se radi o 40-godišnjoj vozačici. Podsjetimo, ministrica je jutros oko 10 sati autom naletjela na djevojčicu, potvrdili su to iz njenog Ministarstva dodajući kako će je ministrica posjetiti u bolnici te da su obje obitelji u šoku. Kako se doznaje iz policije, ministrica koja je rodom iz Vinkovaca, bila je alkotestirana te joj nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno odnosno da je zadobilo "izolirane ozljede potkoljenice" te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja. Kako doznajemo, curica nije u životnoj opasnosti.

Platila 500 kuna kazne

"S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila", priopćila je policija nakon završenog očevida.

"Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja. 

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika", stoji u policijskom priopćenju.