970

LAŽNO SAOPŠTENJE POLICIJE: Zebre nema nigdje ni blizu, a policija rekla da je curica prelazila cestu izvan zebre

"Oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Ćirila i Metoda, došlo je do naleta osobnog vozila na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.", bila je prva informacija iz PU vukovarsko-srijemske upućena medijima. 

Ima li uopće pješačkog prijelaza u ulici u kojoj se dogodila nesreća?

Sudeći prema Google mapsu, pješačkog prijelaza u Ulici Ćirila i Metoda nema. S obzirom na to da karta prikazuje kako je područje izgledalo 2011. godine, pokušali smo provjeriti tu informaciju. A o istome smo pitali i policiju.

"Je li točna informacija da u Ulici Ćirila i Metoda nema nijedan pješački prijelaz?" glasio je naš upit.

No umjesto odgovora, policija nas je uputila na priopćenje koje je nešto kasnije objavila o nesreći. U priopćenju o odgovoru na naše pitanje nije bilo ni riječi.

Nema pješačkog

No kako smo doznali, u blizini mjesta nesreće zaista nema pješačkog prijelaza. 

Zašto je policija uopće imala potrebu istaknuti kako je dijete cestu prelazilo na mjestu na kojem nema pješačkog prijelaza ako je dobro znala da istog nema ni u blizini? Na to pitanje nemamo odgovor.

"Cesta je prometna, a nigdje ležećih"

"Ovdje prebrzo voze. Malo-malo pa se dogodi neka nesreća, cesta je vrlo prometna, a nigdje ležećih", kazao je jedan od mještana za HTV. "Tu je blizu crkva, djeca idu u vrtić, prelaze cestu, a nema obilježenog pješačkog prijelaza", rekao je drugi mještanin.

Inače, nesreća se dogodila 500-tinjak metara od kuće ministrice.