970

Kujundžić i njegovo ministarstvo SRAMNO komentirali gnjusan tretman i smrt dječaka Petra na Rebru

Nakon što smo objavili priču o 11-godišnjem dječaku Petru koji je bolovao od aplastične anemije i preminuo 22. siječnja na Rebru, gdje mu je transplantirana koštana srž te je pritom, prema riječima majke, dobio i opasnu bolničku bakteriju, cijeli dan smo čekali reakciju ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Ministarstvo zdravstva nam je napokon poslalo odgovor koji je nevjerojatan.

KBC Zagreb je osnovao Povjerenstvo da sami sebi provedu nadzor.

"Ministarstvo zdravstva je slijedom zaprimljenog upita majke vezano uz liječenje njenog pokojnog sina, zatražilo očitovanje KBC-a Zagreb.

KBC Zagreb imenovao je Povjerenstvo za unutarnji nadzor ovog slučaja, koje će izvršiti analizu svih navoda vezano uz ovaj slučaj, te o istome izvijestiti. Po završetku analize, javnost će biti obaviještena", stoji u odgovoru Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, dječakova majka Mihaela Bedić je detaljno ispričala kakvu je noćnu moru njen sin proživljavao na liječenju u najvećoj hrvatskoj bolnici, gdje si je, kako kaže, na odjelu čupao nokte od bolova, bio izoliran u maloj sobi, nije ga obilazila vizita, medicinske sestre su ga ponižavale, a liječnik se derao na njega. U intenzivnoj, u posljednjim tjednima kad je Petar bio u polusvjesnom stanju, intubiran i vezanih ruku, majka ga je u kratkim posjetima (jer nije smjela biti s njim) na krevetu nalazila ispovraćanog, jednom sa špricom u ruci.

"Da smo mi znali i 10 posto ovog kako su vodili liječenje našeg sina i ophodili se prema njemu, kao i da smo znali za neodgovornost vodećeg i jedinog liječnika koji je vodio njegovo liječenje, ne bismo krenuli ovim putem liječenja koje je naše dijete odvelo u smrt, a da ne govorimo o preteškoj patnji koju je dijete prošlo u 21. stoljeću", rekla nam je Mihaela Bedić, čiji bi sin Petar 8. ožujka navršio 12 godina.