970

Dan žena u Hrvatskoj: 500 žena na Kongresu poduzetnica dobilo deterdžent za suđe

Jučer se obilježavao Međunarodni dan žena. Međunarodni dan žena obilježava se u svijetu već više od 100 godina i na taj dan slavi se hrabrost i odlučnost žena koje su imale osobitu ulogu u povijesti svojih zemalja i zajednica te poziva na promjene koje će osnažiti ženska prava.

Dan koji slavi socijalna, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena nastao je iz aktivnosti radničkih pokreta početkom dvadesetog stoljeća u Sjevernoj Americi i Zapadnoj Europi.

No, kako se danas obilježio Dan žena u Hrvatskoj?

Poduzetnice na Dan žena dobile deterdžent za pranje posuđa

Jučer je, naime, u Zagrebu održan Kongres poduzetnica Hrvatske i regije. 

Održan je u City Plaza kongresnom centru, a kako je navedeno na njihovim stranicama, radi se o najvećem poslovnom skupu žena u biznisu jugoistočne Europe u ovom dijelu svijeta. 

Ovaj Kongres održava se četvrti put u Zagrebu, a organizira ga Grad Zagreb i Ženski poduzetnički centar. Pod pokroviteljstvom je predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. 

Ipak, ono što nam je privuklo pažnju su pokloni koji su se dijelili na Kongresu. 

Naime, žene poduzetnice Hrvatske i regije su na poklon dobile ružu, vrećicu s logom Kongresa i deterdžent za pranje posuđa. Koliko je deterdžent za pranje posuđa prikladan dar poduzetnicama na Dan žena, nije teško procijeniti.

Prilično bizaran i ružan poklon sudionicama.