970

Vigilare je opet senzacija. Huška ljude na trgovački lanac zbog slatkiša za Halloween: ‘To je kanibalizam!’


Ultrakonzervativnoj udruzi Vigilare posljednjih mjeseci baš ne ide. Nedavno im je spektakularno, i pravomoćno, propala tužba protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića kojeg su zbog izjave na Facebooku htjeli osuditi za “diskriminaciju pripadnika katoličke vjeroispovijesti”.

Ovih su dana pokušali pokrenuti akciju protiv trgovačkog lanca Lidl koji prodaje prigodne slatkiše za Halloween. Na svom su Facebooku objavili seriozno upozorenje kako je riječ o kulturi smrti i, pazite, kanibalizmu.

‘POŠALJITE SVOJE PRITUŽBE I ZGRAŽANJE!’

Ovo je netko posve ozbiljno sročio i pustio na Facebook: “Reagirajmo na užasne boleštine za djecu koje promiče ovaj trgovački lanac: pijenje vampirske krvi, jedenje očiju i prstiju te čoko kostura u mrtvačkom lijesu, odijevanje djece u vampire i mrtvace… Zaustavimo zastrašivanje i traumatiziranje djece i suprotstavimo se poganizaciji Hrvatske”.

Od građana su zatražili da “pošalju svoje pritužbe i zgražanje” na mail trgovačkog lanca, ali ne čini se da im zasad ide prema planu. U trenutku dok pišemo ovaj tekst, objava na Facebook stranici Vigilarea stoji osam sati i ima 155 reakcija od kojih je većina ona ikonica koja umire od smijeha.