970

Teško pretučeni student: Napadači osuđeni uslovno, osećam se veoma nebezbedno

Student Dejan Bagarić, kojeg su proletos pretukli u kampusu Novosadskog univerziteta, izjavio je da se ne oseća ni malo bezbedno, naročito nakon što se tužilaštvo nagodilo sa dvojicom okrivljenih koji su ga prebili, a koji su potom osuđeni na uslovne zatvorske kazne.

Bagarić je na konferenciji za novinare ispred glavne studentske menze u kampusu univerziteta, odnosno na mestu gde je u junu pretučen, rekao da je S.O. iz Rume sa prebivalištem u Novom Sadu osuđen na godinu dana zatvora - tri godine uslovno, dok je M.D. iz Vrbasa osuđen na pola godine zatvora - dve godine uslovno.

Takve presude su im izrečene nakon što su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, objasnio je Bagarić, koji je izrazio veliko razočaranje tom presudom i najavio da će pravdu tražiti i putem privatne parnice protiv te dvojice muškaraca starih oko 30 godina.

On nije želeo da kaže njihova imena, jer "ne želi nikoga da targetira", niti želi da im se "bilo šta loše desi", iako su ga pretukli. Bagarić je naveo da su osuđeni identifikovani na osnovu video snimka sa jedne od kamera u blizini studentske menze.

Ispričao je da te ljude nije poznavao od ranije, niti ih je video u momentu napada jer su ga napali sa ledja, oborili na pod i šutirali ga po celom telu i glavi. "Nije mi jasno kako je moguće da su osudjeni uslovno?

To je poruka svim aktivistima, novinarima i uopšte svim ljudima koji misle drugačije i usudjuju se da to kažu – da mogu proći kao i ja", kazao je Bagarić. Dodao je da ga dodatno zabrinjava činjenica da nije utvrdjen motiv napada, niti su pronadjeni nalogodavci. "Prilikom pretresa stana, kod M.D. je pronađena puška, bokser i veća količina deviza, što je vrlo čudno jer je rekao da živi s majkom i od njene penzije", naveo je Bagarić. Bagarić je nekoliko dana proveo u bolnici, gde mu je konstatovan potres mozga, amnezija, slomljen nos i modrice i otekline po telu.