970

Sudac Turudić bježao presretaču: "Pratili su me, nisam znao da je to policija"

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom.

No, kako piše Večernji, on je bježao policiji.

Kako je na sudu svjedočio policajac Josip Blažević, Turudić je 20. siječnja ove godine u 16:46 snimljen kako vozi brzinom od 132,5 kilometara na sat ondje gdje je ograničenje brzine 80 kilometara.

"Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču 'Policija - slijedite nas'. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali", svjedočio je policajac na bjelovarskom sudu.

Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku. No on je to odbio pa mu je uručen obvezni prekršajni nalog.

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru pozivan je četiri puta, ali niti jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao. Ako u roku od 30 dana od primitka presude odluči podmiriti kaznu, treba platiti samo dvije trećine iznosa, odnosno 666,67 kuna, piše Večernji.

Turudić: To je glupost

Turudić, pak, tvrdi da nije bježao policiji.

"To je glupost, kakav bijeg?" rekao je Turudić za Jutarnji.

"Točno je da je na zaobilaznici vozilo bilo iza mene pa me onda prestiglo i usporilo. Tako su me pratili nekoliko kilometara, no ja nisam znao da je to policija. Tek kada su me odlučili zaustaviti upalili su svjetla i znak 'Policija' i tada sam se zaustavio. Sve je to vidjela i moja supruga, koja je bila sa mnom", dodao je.