970

Sjećate se crkvenjaka optuženog za silovanje pasa? Izbjegava suđenje zbog stresa

Suđenje Ivoru Ivaniševiću optuženom za silovanje rodezijskih goniča još uvijek nije zapravo počelo. Bivši član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije više od dvije godine uspješno izbjegava suđenje za silovanje pasa s prepoznatljivim uzorkom na leđima koji su, prema optužnici, kod njega izazivali nezaustavljivu seksualnu želju. 

Kujica je bila razvaljena od silovanja, uginula je u skloništu

“Kujica je uginula ubrzo po dolasku u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, doznali smo od aktivista za zaštitu životinja koji su se skrbili za pse oduzete Ivaniševiću.

I dok je ženka teška četrdesetak kilograma odavno pokojna, Ivanišević se ne pojavljuje na sudu.

“Traženo je izuzeće javnosti, nije to ugodna stvar. Prvo je odobreno, pa ukinuto”, doznajemo od izvora bliskog Ivaniševiću. 

Smetaju mu novinari

Optuženi za silovanje pasa sudu je dostavio iskaz u kojem tvrdi da ne može dolaziti na suđenje jer mu novinari koji dolaze izvještavati izazivaju stres.

“Naloženo je vještačenje, no problem je što optuženi nije u Hrvatskoj. Sud je naložio da ga vještaci ispitaju i da provjere je li uopće raspravno sposoban. Tek nakon toga se može nastaviti suđenje”, rekao je Indexu izvor blizak obrani Ivora Ivaniševića.

Tražili su pedofile

Uhvaćen je u sklopu akcije hvatanja pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu, a koja se provodila 2015. godine. Tada su istražitelji uočili jednu IP adresu s koje su se širili podaci o životinjama u eksplicitnim pozama. E-mail adresa je bila registrirana na tvrtku koja se bavi grafičkim dizajnom, a sjedište joj je bilo na zagrebačkoj Knežiji. Vlasnik tvrtke bio je Ivanišević, a nakon pretresa tvrtke pretražen je i njegov stan u Zagrebu.

Oduzeli su mu 111 DVD-ova i CD-ova, mobitele i memorijske kartice te su utvrdili kako je koristio barem pet različitih mailova za širenje spornog sadržaja.

Traže godinu zatvora

Preko tih mailova je slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos.

Nesretni psi, mužjak i ženka, pronađeni su u lošem stanju te su poslani u prihvatilište u Dumovec.

Optužnica koja je podignuta na temelju ovih otkrića tereti ga da je od 2009. do rujna 2015. godine, kada je uhićen, na različitim adresama u Hrvatskoj, s ciljem zadovoljavanja spolnog nagona, seksualno općio sa ženkom psa. Time je pristao nanositi psu nepotrebnu bol i patnju, a uskraćivao joj je hranu i vodu kako bi lakše dozvolila maltretiranje, stoji u optužnici. Utvrđeno je i kako su joj nanesene povrede tijela koje će joj trajno utjecati na zdravlje. Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora. Nakon seksualnog općenja psima bi davao vodu i hranu za nagradu.