970

Moćni HDZ-ov glavni državni inspektor zatajio stotine kvadrata skupe nekretnine

Glavni državni inspektor, HDZ-ov Andrija Mikulić, upisao je u svoju imovinsku karticu da njegova kuća na Krku s okućnicom ima 180 četvornih metara. No, kad se pogledaju zemljišne knjige, ta kuća s okućnicom nalazi se na površini od 867 četvornih metara, što znači da je zatajio 687 četvornih metara površine svoje nekretnine, objavila je RTL-ova Potraga.

Prema podacima iz zemljišnih knjiga, a i viđenom na terenu, samo dva objekta ukupno iznose 201, a dvorište još 666 metara četvornih. Gotovo pet puta više nego što je Mikulić u stvarnosti prijavio. Nakon RTL-ova upita Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krenulo je s češljanjem gotovo pet milijuna kuna vrijedne imovine glavnog državnog inspektora, a kazna za takvo kršenje zakona iznosi i do 40 tisuća kuna.

"Prije svega, ja vam se želim zahvaliti na vašem upozorenju pri mojem ispunjavanju imovinske kartice. Obzirom da ste me danas upozorili na moj nenamjerni propust, pokrenuo sam već sad postupak promjene upisa kvadrature za nekretnine, kao i ostale promjene koje sam dužan unijeti do kraja tekuće godine", rekao je glavni državni inspektor, HDZ-ovac Andrija Mikulić.

Deset puta upisivao podatke u imovinsku

"Želim reći kako sam i prvi put kad sam ispunjavao imovinsku karticu jednostavno vodio se mišlju kako se pod prijavom nekretnine podrazumijeva isključivo nekretnina u smislu čvrstog objekta, njezina površina i vrijednost", dodao je.

No, čak ni 180 kvadrata, koliko je upisao u imovinsku karticu, nije točna površina njegove kuće u Malinskoj. Prema zemljišnom izvatku, jedan je objekt 154 te još jedan od 47 četvornih metara. Dakle, ni u jednom trenutku podatak od 180 četvornih metara, kako je Mikulić upisao u imovinskoj kartici - nema smisla. Da stvar bude još apsurdnija, Mikulić je netočno upisivao podatke u imovinsku karticu čak 10 puta.