970

Iseljen stariji bračni par u Vranju, nisu ni znali da im je stan prodat

Izvršitelj u Vranju iselio je iz stana u centru grada sedamdesetogodišnju Nadu Đedović koja boluje od demencije, zajedno sa suprugom koji je, uprkos pretnjama da živ neće izaći iz stana, pristao da mirno napusti prostor u kome su Đedovići živeli poslednje tri i po decenije.

Đedović kaže za N1 da nije u stanju da razgovara, jer ostaje bez krova nad glavom.

Izvršitelj iz Vranja Aleksandar Nikolić, koji je tačno u podne u zgradu u Ulici Stefana Prvovenčanog 83 došao u pratnji najmanje osam policajaca, rekao je da mu kodeks profesionalne etike ne dozvoljava da govori za N1, već samo za lokalne medije.

Stan je prodat zbog duga po kreditu od oko 25.000 evra, dok je Đedović prethodnih dana tvrdio da njegova supruga i on nisu bili obavešteni o licitaciji, niti o tome da će stan u kome žive biti prodat.

Đedović je ranije pitao kako je moguće da privatni izvršitelj, kako je naveo, "nije uspeo da ih obavesti o javnoj licitaciji na kojoj je stan prodat, dok ga je policija prošle nedelje odmah pronašla, kada su mu, kako kaže, došli na vrata i pokušali da mu oduzmu oružje za koje ima dozvolu", na šta, navodi, nije pristao.

Prema nezvaničnim saznanjima, stan je prodat lokalnom političkom funkcioneru.

Prema pisanju portala Vranjske Info, stan Đedovića od 65 kvadrata prodat je Dejanu Maniću, predsedniku Gradskog odbora Jedinstvene Srbije i jednom od potpredsednika te stranke.

Upitan da prokomentariše ove navode, Manić je u telefonskom razgovoru za N1 rekao da je njegova privatna stvar da li i šta kupuje i da i na "autobusu piše lasta, a ne leti". Na konkretno pitanje da li je kupio stan na javnoj licitaciji, rekao je novinaru da "slobodno istraži".