970

Iscurile su konkretne upute predsjednici, da slučajno ne zezne govor: ‘blagi smiješak’ i ‘bez hvala vam!’

Kolinda Grabar Kitarović je početkom listopada objavila kandidaturu za drugi predsjednički mandat. Prilikom obraćanja javnosti Grabar Kitarović osvrnula se na svoja dosadašnja postignuća i nabrojala stvari za koje se misli zalagati u budućnosti.

Kao što je to uobičajeno, novinari koji su se našli u prostorijama Matice Hrvatske, gdje je predsjednica najavila kandidaturu, njen su govori dobili isprintan u cijelosti. No, ljudi iz njenog stožera valjda su zaboravili iz njega pobrisati sve detaljne upute za predsjedničin govor.

BLAGI SMIJEŠAK I BEZ ZAHVALE

Tako je, recimo, u tekstu zvjezdicama naznačeno kada predsjednica treba napraviti pauzu, dok su dijelovi koje treba jače i emotivnije naglasiti boldani crnim slovima. Važniji dijelovi teksta dodatno su i podcrtani.

Možda najzabavniji dio je onaj u kojem se predsjednici sugerira da se blago osmjehne. Dakle, u dijelu govora u kojem je pričala o Domovinskom ratu, dobila je uputu da napravi blagi smiješak, a na samom kraju predsjednici stoji uputa da ne zahvaljuje publici.

“ZATO ŠTO VJERUJEM U HRVATSKU! (Bez hvala vam!)”, stoji u uputi predsjednici kako da završi svoj govor. Sve upute tijekom govora prilično je poštivala pa se tako, na kraju, zbilja nije zahvalila.