970

Ante Gotovina: Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog

Na misi i svečanosti povodom 28. godišnjice obrane Zadra od velikosrpske agresije bio je i umirovljeni general Ante Gotovina.

"Prisjetimo se vremena prije 28 godina, kada smo svi zajedno živjeli u neizvjesnosti. To je trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se onih mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote.

Prisjetimo se one djece, žena i staraca koji su otišli na drugi svijet. Sjetimo se svih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. Na tim temeljimo danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje moramo čuvati, a to je trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti", kazao je Gotovina, prenosi HRT.

Na pitanje koliko su mu jake emocije na ovakve dane, Gotovina je kazao: "Dobro je imati emocije, ali moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi - o tome trebamo misliti svaki dan."

"Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. Tome trebamo težiti", zaključio je Gotovina.