970

Uhljebistan: Ovo je policajac koji spava dok čuva ulaz u sjedište dubrovačke policije

Policajci rade težak, odgovoran, ponekad opasan i prilično slabo plaćen posao. U svom zahtjevu za povećanjem plaće od 25 posto policajci uvjeravaju javnost da su uvijek budni i da smo samo zahvaljujući njima sigurni. Međutim, to baš i nije potpuna istina.

Čitatelj Indexa snimio je policajca u samom sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske kako - blaženo spava. Nije se lola zavalio u nekom uredu, daleko od očiju. San ga je shrvao na porti sjedišta Policijske uprave. Da mu ne bude neudobno, podigao je i noge i predao se odmoru.

Nije ni reagirao na kucanje

"Kažu da je u policiji redovno radno vrijeme od 8 do 16, ali da policija radi 24 sata svaki dan. I onda prije tjedan dana dođem u sjedište PU dubrovačko-neretvanske prijaviti jedan događaj i zateknem ovo. Mladi gospodin nije reagirao ni na moje kucanje na staklo pa sam otišao neobavljena posla", napisao je Indexov čitatelj u mailu popraćenom fotografijama uspavanog policajca.

I sami iznenađeni policajcem koji spava na dužnosti i to na tako javnom mjestu, kontaktirali smo Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, tražeći od njih neko objašnjenje.

Šefovi još razgovarali sa spavačem

"Obavještavamo Vas kako smo utvrdili da se na fotografijama radi o portirnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te će se s policijskim službenikom u najkraćem mogućem roku obaviti razgovor na okolnosti dostavljenih fotografija", poručili su nam iz policijskog odjela za odnose s javnošću. S policajcem, neslužbeno doznajemo, još nisu stigli porazgovarati jer ne stanuje u Dubrovniku, ali čini se da ga očekuje prilično neugodan razgovor sa šefovima.

Mogao bi biti kažnjen zbog "krajnje neprimjerenog" ponašanja

"Nadležna služba ove Policijske uprave će u najkraćem roku obaviti sve radnje te ukoliko se potvrdi da je u konkretnom slučaju došlo do povrede radne discipline, na što fotografije upućuju, policijski službenik će zbog nedoličnog ponašanja u službi biti disciplinski kažnjen. Napominjemo da do sada nismo zabilježili ovakve događaje i smatramo ovakvo ponašanje krajnje neprimjerenim", obavijestila nas je dubrovačko-neretvanska policija, ne precizirajući kakvu bi kaznu policajac mogao dobiti.

Epidemija pospanosti, a nitko se nije žalio 

Ovo je već treći slučaj fotografija javih službenika koji smo objavili u samo tri dana. Kada smo objavili prvi, onaj šefa komunalnih redara Igora Sesara iz Zagreba, mislili smo da je to zaista nevjerojatno rijedak slučaj.

No, čini se da među zaposlenicima plaćenim vašim i našim novcem vlada epidemija pospanosti i da nikako ne mogu ostati budni na poslu.

I baš nas u svim institucijama kojima smo se obratili za objašnjenje uvjeravaju da je to potpuno neprimjereno, nezabilježeno i da im se nikada nitko nije požalio da im zaposlenici spavaju na radnom mjestu.