970

Uhićen svećenik u Slavoniji. Spolno zlostavljao curicu od 14 godina

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim svećenikom kojeg sumnjiči za spolno zlostavljanje 14-godišnje curice.

Muškarac za kojeg se neslužbeno doznaje da je svećenik jedne slavonske župe, 4. rujna ove godine priveden je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. 

Sumnjiči ga se za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, konkretno za kazneno djelo zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 6. Kaznenog zakona.

Kako javlja lokalni portal SBplus, radi se o svećeniku jedne slavonskobrodske župe. On je navodno dekretom Đakovačke nadbiskupije maknut s mjesta župnika do okončanja slučaja. Policija, pravdajući se zaštitom žrtve, nije htjela potvrditi informaciju da je za silovanje djevojčice prijavljen svećenik, a SBplus nije dobio odgovor ni od Tiskovnog ureda Đakovačke nadbiskupije.

Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva, Policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku, izvijestila je policija.