970

Suprug Stanike Gligorijević: Želim da vidim snimak udesa, ma koliko strašan bio

Tužilaštvo je trebalo da traži veću kaznu, izjavio je Velimir Gligorijević, suprug nastradale Stanike Gligorijević, komentarišući optužni predlog kojim je tužilaštvo za Dejana S. (35), vozača Zorana Babića koji je izazvao sudar vozeći 93 kilometara na čas i usmrtio Staniku, tražilo najmanje pet godina zatvora.

Dejan S. je 31. januara ove godine na naplatnoj rampi u Doljevcu, upravljajući vozilom koje je koristio v.d. direktora Koridora Srbije i funkcioner SNS Zoran Babić, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Stanika Gligorijević (52), iz okoline Knjaževca, a pet osoba teže i lakše povređeno.

Gligorijević je za list Danas rekao da jedino što želi je da vidi snimak sa naplatne rampe "ma koliko on strašan bio".

"Ne znam zašto (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić ne pušta taj snimak u javnost, kada je obećao. Bar toliko može da učini, ne vidim šta ga sprečava", rekao je Gligorijević.

Stanika Gligorijević je iza sebe ostavila dva sina, Milutina (20) i Aleksandra (18). Porodica živi u teškim materijalnim uslovima, bave se poljoprivredom a deca rade i za nadnicu.

Velimir Gligorijević dodaje da od države ništa nisu dobili niti ih je ko od funkcionera posetio, uprkos obećanjima.

Zoran Babić je javno obećao da će posetiti porodicu tokom leta, nakon oporavka, jer je i sam bio povređen u nesreći, te da će pomoći i finansijski, ali se to nije dogodilo.

"Nije se ni javio, a kamoli došao", kaže Gligorijević, dodajući da je i predsednik Vučić mogao da svrati, ali je to izbegao.

"Prošao je na pedeset metara od naše kuće kada je pre mesec dana bio u Knjaževcu. Mogao je bar deci da pomogne, za mene više nije ni bitno. Oni su celo leto išli u nadnicu da bi sakupili novac da majci podignu spomenik", naveo je Gligorijević.