970

Policajac kod Ivanića ukrao jako rijetkog psa pa prijetio vlasnici ubojstvom

Luciji Salaić iz Karlovca nestala je ženka tibetanskog mastifa Mrva, stara dvije godine.

Lucija je psa odvela na dresuru policajcu kod Ivanić Grada, nakon čega je kujica misteriozno nestala.

Prijetio joj je da će je likvidirati?

Policajac se pokušao opravdati da je Mrva - pobjegla u šumu. Lucija je uvjerena da je policajac njenog psa prodao na crno.

Prijavila ga je i tvrdi da joj je nakon toga prijetio da će je likvidirati, piše RTL.

"Javio je da je pobjegla u šumu i da je više ne može naći. Prijavila sam nestanak kod mog veterinara, prijavila sam prevaru u MUP, uz prijetnju kako će me likvidirati i odležati. Naravno, u našem Hrvatistanu svejedno je pušten na slobodu, a mom psu nema traga i dalje, vjerojatno je preprodana. Ako bilo tko ima kakvu informaciju, pomozite mi. Rodovnik i knjižica su kod mene. Dakle, prodana je nekome na crno", napisala je Lucija na Facebooku uz napomenu da je Mrva uredno cijepljena i čipirana.

"Kažu da ću naje**ti ako javno prozovem dresera. I da stvar bude bolja, lik je policajac i dresirao je policijske pse", dodala je Lucija.

Policija ga je privremeno udaljila iz službe

Policija je pokrenula istragu cijelog slučaja i privremeno udaljila policajca iz službe.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim policijskim službenikom zbog sumnje da je počinio kaznena djela utaja i prijetnja te je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podneseno Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici", kazali su RTL-u iz Policijske uprave zagrebačke.

Inače, tibetanski mastifi na tržištu dosežu cijenu od tisuću i više eura.