970

Optužnica protiv Duhačeka počela se pisati kad je Hrvatska pretvorena u ''svetinju''

Sandi Blagonić, komentar za portal Index

Policija je protiv Gordana Duhačeka pokrenula optužni prijedlog jer je na Twitteru prepjevao jednu hrvatsku budnicu ubacivši govna ondje gdje je stajao Velebit.

Pisanje optužnog prijedloga počelo je, međutim, puno ranije. Onda kada je za Hrvatsku Franjo Tuđman rekao da je vječna, a Hrvoje Šošić - „oduvijek“. Onda kada je Gojko Šušak na listu vlastitih vrijednosti na treće mjesto stavio obitelj, na drugo Boga, a na prvo - Hrvatsku, a većina hrvatskog svećenstva, Boga ostavivši sa strane, pristala biti dekorom ovakvog tribalnog klanjanja.

Optužni prijedlog počeo se pisati kad je Hrvatska pretvorena u svetinju

Drugim riječima, okružni prijedlog se počeo pisati onda kada je Hrvatska, u luđačkom piru političke mitologije, pretvorena u svetinju. U obrani Hrvatske zločini nisu dopušteni. U obrani svete Hrvatske jesu. (Sjećate li se onoga kad su naši dečki pobijedili obitelj Zec?)

Stoga je, u paklu kolektivne deluzije, sankcionirati, zatvoriti ili zatući Duhačeka samo čin obrane (izmaštane) svetosti. Iste one koju je Branimir Glavaš branio selotejpom, a Ivana Petrović mikrofonom.

Treba se čuvati onih koji državu shvaćaju kao svetinju. Većina zla u povijesti dolazi od takvih.

Od takvih dolaze optužbe da je Duhaček povrijedio njihove moralne osjećaje. Teško je ne primijetiti da se na povrijeđene moralne osjećaje najčešće žale oni koji nemaju morala; moralni idioti koji će, izdrilani nacionalističkom katekizmom, i čitanje Crvenkapice podvrći reviziji pitanjem: „A što ako je Crvenkapica Srpkinja?“

Ujedno i protivnici komunizma, takvi danas za Duhačeka prizivaju komunističke metode obračuna.                                                                              
***

Nakon Duhačeka, represivni državni aparat može pronaći razloge da privede tisuće vlastitih građana koji nisu povjerovali u laži hrvatskog konstitutivnog mita i to objavili na društvenim mrežama. Hrvatska postaje sve zlokobnije mjesto.