970

Novi upad navijača u Uzdolje, BBB-i ispred Petka razvili transparente o Pupovcu

U subotu oko tri sata skupina muškaraca razvila je transparent na kojem je pisalo "Milorade, to se ne zaboravlja" pred kafićem Petko u Uzdolju pokraj Knina, u kojem su maskirani pripadnici Torcide 18. srpnja napali goste jer su Srbi.

Kako je objavio SDSS, a za Index je potvrdio jedan od stanovnika Općine Biskupija, mladići su najvjerojatnije pripadnici BBB-a koji su išli na utakmicu s Hajdukom u Splitu. U Uzdolje su stigli automobilima zagrebačkih registracija.

Osim glavnog transparenta, skupina muškaraca razvila je i transparente "BORIČEVAC – 11 staraca, 44 žena i djece, BOSANSKO GRAHOVO – 62 žrtve, BROTNJA – 37 žrtava, ŽUPA DRVAR – potpuno pobijena, KRNJEUŠA – 200 žrtava, KULEN VAKUF – 900 žrtava", “Pijetet sa žrtvama uvijek je u nama; ubojstva djece, žena i starijih bez imalo srama!”

"Osjećam se kao Indijanac u državi u kojoj sam rođen i gdje vidim svoju budućnost"

Naš sugovornik, 38-godišnji hrvatski građanin srpske nacionalnosti koji tamo živi, potvrdio je i kako je kasnije policija čuvala objekt. Rekao je i kako se osjeća nesigurno te da su svi malobrojni stanovnici ovog kraja uznemireni.

"Osjećam se kao Indijanac u državi u kojoj sam rođen i gdje vidim svoju budućnost", rekao nam je uznemireni građanin koji je želio ostati anoniman.

Kontaktirali smo i vlasnika ugostiteljskog objekta ispred kojeg je postavljen transparent, Borisa Petka, no on nije bio raspoložen za razgovor.

Iz PU šibensko-kninske potvrdili su nam kako su jučer u poslijepodnevnim satima čuvali objekt te da nikakvih drugih postupanja u vidu narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Inače, SDSS je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da se u subotu dogodio i jedan napad na Srbe, posljednji u nizu, u Biljanima Donjim. Tamo je, rekli su iz SDSS-a, kamenovano više kuća srpskih povratnika.