970

Napadač na Srbe je isti onaj torcidaš koji je na Poljudu uletio na teren?


Za pet huligana je nedvojbeno utvrđena sumnja da su sudjelovali u napadu na Srbe u Uzdolju kod Knina. Svi su s područja Splita.

Četvorica huligana su privedena, a jedan je u bijegu. Za desetoricom napadača policija još traga. 

Potvrđeno je da su svi napadači pripadnici Torcide, a sva petorica kojima je dosad utvrđen identitet evidentirani su prekršajno i kazneno zbog navijačkog nasilja.

Jedan od njih u navijačkom je nasilju vrlo vjerojatno sudjelovao prije samo mjesec dana. 

Naime, na jednom od huligana tijekom privođenja na nozi se jasno mogla vidjeti velika tetovaža. 

Takva se tetovaža, također na njegovoj lijevoj nozi, mogla vidjeti na huliganu koji je uletio na teren Poljuda nakon ispadanja Hajduka od Gzire 18. srpnja. 

Prema fotografijama sa stadiona i s privođenja, čini se kako je huligan s terena Poljuda imao i iste tenisice kao i privedeni napadač na Srbe pa nije pretjerano teško zaključiti kako se radi o istoj osobi. 

Policija objavila kako su torcidaši izveli napad na Srbe u Uzdolju

Načelnik šibensko-kninske policije otkrio je kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina te je napomenuo da se traga za još desetoricom huligana.

"Kao dio navijačke skupine iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, temeljem prethodnog dogovora, zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima", rekao je načelnik policijske uprave šibensko-kninske. 

"Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe. 

Osumnjičeni su se zajedno s još desetak, za sada nepoznatih počinitelja, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila uputili se prema mjestu Uzdolje, a temeljem prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena zvezda - Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od za sada neidentificiranih počinitelja izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22.15 dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli osumnjičeni, zajedno s još desetak neidentificiranih osoba, te maskiranih lica tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu, zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga", rekao je načelnik šibensko-kninske policije.

Dodao je kako napad u Uzdolju nije povezan s incidentom u Đevrskama iste večeri.  

Jedan napadač u bijegu, među četvoricom privedenih ipak nisu napadači na sezonce

O svemu se nešto ranije očitovao glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Emilijo Kalabrić.

"Policija je podnijela kaznene prijave protiv pet osoba zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i zbog kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda. Četiri osobe su privedene i ispitao ih je zamjenik državnog odvjetnika, dok je jedna osoba u bijegu. Njima se stavlja na teret da su 21. kolovoza pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli tjelesne ozljede nekima od prisutnih.

Nakon ispitivanja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke, remetiti kazneni postupak te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer su svi prekršajno evidentirani prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i kazneno evidentirani. 

Od ovih koji su sada privedeni nitko nije bio umiješan u napad u Supetru na Braču, ali prema informacijama kojima raspolažemo, sudjelovalo je više od pet osoba, policija dalje radi izvide", rekao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva.