970

Još žena progovorilo o Škari. "Je*at ću te, nećeš moć hodat"

Nakon prošlotjedne ispovijesti bivše tajnice Damira Škare, "Provjereno" sad donosi još dvije ispovijesti - bivše suradnice i majke čija je kći također imala slično iskustvo.

Jedna od sugovornica nije htjela pred kameru, ali je reporteru njezina majka opisala što joj se dogodilo na radnom mjestu usred bijela dana. 

Djevojku maltretirao na radnom mjestu

"Kaže: 'Ja bih tebi lizao pi**u dok ne svr*** i ti bi u sekundi svr***a. Znaš ti, ja bih tebe je**o da ti 7 dana ne bi stajala na nogama, da ne bi mogla na noge stat'", prepričava za "Provjereno" majka koja je htjela ostati anonimna. 

Izgovorio je to, prepričava majka, mladoj djevojci prije nekih godinu dana, a tamo gdje je radila dolazio je redovito. U tom trenutku, kaže majka, nije bila sama, ali nitko se nije usudio ništa reći. Ni ona, čak ni vlastitoj majci. Tek kada je vidjela da je uhićen, progovorila je. 

"Ona je o tome meni šutjela jer se boji. Bojala se onog trenutka kad je vidjela reakciju ostalih cura na samo njegovo prisustvo", ispričala je njezina majka. 

"Mama, ti ne bi mogla vjerovati da se čovjek može pretvoriti u čudovište u roku par minuta“, nastavlja prepričavati njezina majka.

"Došla mi je samo s mobitelom i rekla da su ga ulovili. Ja sam ju pitala tko je taj čovjek jer mi nikada nije ništa pričala. 'Pa znaš, on je meni govorio ružne riječi, meni je neugodno pred tatom govoriti. Ispričat ću ti kad budemo same, čak me je sram i tebi reći.' Nije mi više ništa htjela govoriti. Ona se boji, nju je strah", rekla je majka.

Bivša suradnica: Prijetio mi je da dobro boksa

Strah da Škaru prijavi policiji spriječio je i jednu njegovu bivšu suradnicu koja je ondje radila mjesec dana kao vanjska suradnica. Za "Provjereno" je prepričala kako je, nakon što nije platio račun za naručene usluge, zatražila od njega da plati.

"Rekao je da sam samohrana majka i da dobro boksa i da bih trebala malo paziti na svoju kćer. Nakon toga me bilo strah za mene i za kćer i odustala sam od bilo kakvih potraživanja“, prepričava anonimno bivša suradnica Damira Škare.

Dodaje kako nije pomišljala na zvanje policije jer je već ranije zaprijetio da ima jako puno veza.

Prepričala kako joj je jednom prilikom bez uvijanja rekao kako bi trebala paziti što priča i s kim razgovara jer će ju uništiti ako ga u bilo kojoj prilici spomenu.

"Kad ti netko prijeti djetetom, osjetiš žalost jer si sam, a onda i bijes, ali strah je puno jači i ne poduzimaš apsolutno ništa“, dodaje.

"Ima puno veza po gradu i cijeloj državi"

Bivša tajnica Damira Škare sada čeka poziv DORH-a te će ponovno dati svoj iskaz. Isto će učiniti i druge dvije zaposlenice. Damir Škaro je sada u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

"Damir Škaro je poznat po tome da je agresivac, da ima jako puno veza po gradu i u cijeloj državi i ne čudi moj strah od njega i od njegovih prijatelja, poznanika i sljedbenika koji ne prezaju ni pred čime", rekla je njegova bivša vanjska suradnica za Provjereno.