970

HDZ-ovac Damir Škaro uhićen zbog optužbe za silovanje

Bivši HDZ-ov zastupnik Damir Škaro uhićen je zbog optužbe za silovanje.

Prva ovosezonska emisija ''Provjereno'' ovoga četvrtka donosi ispovijest zaposlenice najvećeg hrvatskog autokluba koja optužuje svoga šefa Damira Škaru za silovanje. Riječ je o bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, osvajaču olimpijske medalje u boksu, poduzetniku i predsjedniku Autokluba Siget.

Prema najnovijim informacijama, uhićen je zbog optužbe za silovanje zaposlenice.

Za nju je to bila radna subota, dan na poslu kao i svaki do tada. Sjedila je, kaže, preko puta šefa. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neusporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

„On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za ''Provjereno''.

"Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Najgore od svega što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila to mi je zadirao prste još dublje'', priča žena, prenosi Dnevnik.

Kolinda mu pisala recenziju knjige

Škaro na društvenim mrežama ističe dobre odnose s premijerom i predsjednicom, koja mu je čak pisala recenziju knjige. Više od svega ističe ljubav prema Bogu. Velik broj njegovih statusa na društvenim mrežama vjerskog je karaktera.

„Ja sam dva dana doma plakala. Nisam prijavila odmah zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram“, rekla je za ''Provjereno''.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe ''Provjerenog'', nerijetko iz Škarinog ureda izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila. Nije mu dugo trebalo, nekoliko sati nakon što je ona izašla iz policije doznao je što se događa, prepričava ona.

Nekoliko sati nakon što ga je žrtva prijavila policiji, dobila je Škarinu poruku s pitanjem: ''Kako su ti djeca?''

Nudio joj 80.000 eura

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza. Policiji ga je prijavila dva dana kasnije. Ni dva tjedna kasnije nisu mu ušli u trag.

Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Bio je u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima, odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za šutnju. Nudio joj je, kaže, 80 tisuća eura, ali nije pristala.

Cijela priča bit će emitirana u emisiji ''Provjereno'' u četvrtak u 22:30 na Novoj TV.

U međuvremenu smo se obratili HAK-u.

Iz HAK-a naglašavaju kako Škaro nije njihov zaposlenik.

"Damir Škaro je predsjednik udruge Autoklub Siget, zasebne pravne osobe u odnosu na Hrvatski autoklub, s vlastitim tijelima upravljanja i zaposlenicima, gdje već niz godina obnaša dužnost Predsjednika kluba.

Damir Škaro je član tijela upravljanja Hrvatskog autokluba, izabran uime Autokluba Siget, kao njihov delegirani predstavnik.

Na kraju, Hrvatski autoklub nema nikakvih saznanja o informacijama iznesenim u predmetnim vijestima, osim onih dostupnih iz medija, te Vas, obzirom na izneseno, upućujemo da svoje upite usmjerite na Autoklub Siget, odnosno nadležne državne institucije", odgovorili su nam iz HAK-a.

Obratili smo se i Autoklubu Siget, a njihov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.