970

Ministarstvo nema podataka o firmi koja je Stefanoviću izdala diplomu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da nema podatke o firmi Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona, koja je izdala diplomu ministru policije Nebojši Stefanoviću, jer prethodnici tog ministarstva, u periodu od 1990. do 2004. nisu vodili nikakvu bazu podataka stranih firmi i njihovih predstavništva.

U Ministarstvu kažu da su u odgovoru Savezu za Srbiji naveli da nemaju dokumentaciju, ni uvid u evidenciju i registar stranih firmi i njihovih predstavništava iz perioda od 1990-2004, jer pravni prethodnici tog ministarstva nisu vodili nikakvu bazu podataka.

SZS je prethodno saopštio da im je Ministarstvo trgovine u odgovoru potvrdilo da ne raspolaže nikakvim dokumentima kojima bi se dokazalo da je firma Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona, imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova.

SzS podsetio je u saopštenju da je Univerzitet Megatrend ranije saopštio da je Megatrend International Exp. Cons. LTD imao dozvolu za rad od tada nadležnog saveznog Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom.

SzS je na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja tražio od pravnog naslednika tog ministarstva - Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, da dostavi dokumentaciju koja se odnosi na pomenutu dozvolu za rad za period 1990-2004. No, Ministarstvo je u odgovoru potvrdilo da ne poseduje takav dokument, ističe SzS u saopštenju.

"Pitamo generalnog sekretara Vlade Srbije gde je papir kojim se potvrđuje da je londonska firma Megatrend International Expert Consortium Limited imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova, ako taj papir uopšte i postoji. Pozivamo i Univerzitet Megatrend da prestane da se krije iza ministarstva i pokaže dozvolu koju tvrdi da ima", poručuje SzS u saopštenju.