970

Međugorska vidjelica zabetonirala je plažu pod svojom vilom na Hvaru, mještani: ‘Pogledajte devastatorsko čudo’

Međugorska vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo devastirala je plažu ispred svoje vile u uvali Blace u Sućurju na otoku Hvaru, piše Slobodna Dalmacija. Sudeći po fotografijama koje je objavila Slobodna, gospođa je uzurpirala prostor tik uz more, zalila ga betonom, pokrila neukusnim pločicama, na njih postavila ležaljke te na kraju zabranila pristup kupaćima i mještanima. Nasilju se pokušala suprotstaviti profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je vidjelicu prijavila nadležnim ustanovama, zasad bez rezultata.

„Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka. Ocu su mi razbili retrovizor i staklo, crtali grafite, zvali noću telefonom”, kazala je profesorica za Slobodnu Dalmaciju. Novinari splitskog dnevnika pokušali su doznati što se poduzima po tom pitanju. Iz Državnog inspektorata su im odgovorili da će nadzor nad „betoniranjem i popločanjem platoa” uvrstiti u plan inspekcijskog nadzora u nekom neodređenom „idućem razdoblju”.

NADLEŽNI KAŽU DA ĆE NEŠTO PODUZETI

Iz Odjela za pomorstvo i turizam splitsko-dalmatinske županije pogledali su fotografije i zaključili da vidjelica nema koncesiju nad pomorskim dobrom koje je zauzela. Štoviše, tamo nemaju nikakav trag o tome da su zaprimili bilo kakvu prijavu za koncesijsko odobrenje na tom području, pa će, kazali su, prijavu proslijediti nadležnim institucijama. Dakle, kako je to rezimirala Slobodna, mini riva gospođe Dragičević-Soldo nema koncesijsko odobrenje niti bilo kakvu drugu dozvolu, nalazi se na pomorskom dobru, i mještani su je prijavili ali do sada nije bilo nikakve reakcije bilo koje nadležne službe.

Pomalo je nejasno kako nijedan komunalni redar ili bilo koji drugi predstavnik vlasti nije primijetio da se betonira prostor tik uz more, što vjerojatno nije bio jednostavan ni kratkotrajan zahvat, pogotovo s obzirom na to da su upozoreni kako se tamo nešto događa. Preostalo je samo da se vidi hoće li se nešto pomaknuti zbog toga što se priča pojavila u medijima. Novinarka je vidjelicu pokušala kontaktirati i preko marketinških agenata koji na inozemnom tržištu plasiraju njezine knjige o ukazanju, no nije dobila odgovor.